През ноември 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров внася сигнал

...
През ноември 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров внася сигнал
Коментари Харесай

Областният управител на София ексклузивно пред БЛИЦ: Как с 15 хиляди лева да направя ремонт на язовир "Искър"?

През ноември 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров внася сигнал до премиера Бойко Борисов с гледище виновните държавни органи да вземат всички нужни ограничения за обезопасяване на язовирите и водоемите в страната. Още тогава излиза наяве, че най-неотложните ограничения са за язовир „ Бели Искър”, чиято стена може да се срути всеки миг.

Тогава се установи още " дълготрайно, тежко и укоримо непредприемане на дейности " за подсилване на стената. Скандалът към ремонтът на „ Бели Искър” се разраства, откакто излиза наяве, че незабавният ремонт няма да бъде осъществен от Министерство на районното развиване и благоустройството, а от... регионалната администрация.

Вчера водачът на АТАКА Волен Сидеров хвърли бомба по тематиката.

Днес БЛИЦ потърси регионалния шеф на София Илиан Тодоров, с цел да чуе неговото мнение по тематиката:

- Нормално ли е да ви се трансферира отговорността за ремонта на язовир „ Бели Искър”, в случай, че подобен ремонт коства към 80 млн. лв., а бюджетът на регионалната администрация е 1 млн.?
- Не, това не носи смисъл, само че е реалност, бюджетът ми е 1 млн. лв. и имам тъкмо 15 хиляди финансови разноски. Как с тях да направя ремонт и за какво министърът на районното развиване Николай Нанков не е подхванал до момента никакви дейности по този ремонт на стена, която се нуждае незабавно от реконструиране.

- Не ви ли връзват ръцете в един подобен миг?
- Така не се взема решение казусът, даже в противен случай! Аз като регионален шеф нямам никаква опция с тези средства да направя ремонт. Многократно съм споделил, че съм подготвен да оказа помощ с каквото мога, само че от министерството на районното развиване търсят различен метод, с който да се измъкнат от този проблем и ми извиват ръцете.

- Докато по този начин се трансферира отговорност към вас, не е ли рисково, че ще мине време и тази стена може да се срути, а това би довело до жестока покруса?
- Има протоколи на Министерство на районното развиване и благоустройство, в които се споделя, че би трябвало да бъде неотложно осъществен ремонт на стената на язовир Бели Искър, тъй като обстановката е доста сериозна. Това не е направено и в този момент се пробват да ми я трансферират на мен без даже да имам средства да направя каквото и да било.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР