През ноември 2011 г. войскова част 29155 на ГРУ взриви

...
През ноември 2011 г. войскова част 29155 на ГРУ взриви
Коментари Харесай

Ген. Андрей Аверянов стои зад взривовете в складове на Емилиян Гебрев

През ноември 2011 година войскова част 29155 на ГРУ взриви склад за муниции в Ловнидол, България, съдържащ артилерийски снаряди, предопределени за Грузия. Това беше първата известна терористична офанзива, осъществена от екип наемни убийци и саботьори, които по-късно ще отровят Сергей и Юлия Скрипал в Англия, български търговец на оръжие в София и ще взриви голям брой други хранилища и здания в териториите на НАТО. "

Това оповестява проверяващата група " Белингкат " в обява, в която разкрива нови детайлности и съответни имена към детонациите в погребите край севлиевското село Ловнидол в средата на ноември преди съвсем тъкмо 12 години.

Както и за покушението против оръжейния търговец Емелиян Гебрев и саботажи в други страни от Европа, в които " убиха или раниха десетки цивилни и доведоха до експулсирането на съветски дипломати ".

Руското издание The Insider се е сдобило с записи от пътувания и изтекла преписка от членове на отделение 29155, което сочи тяхната виновност за първата офанзива в България и частично дава отговор на въпроса за за какво толкоз доста от тези оперативни чиновници заемат високопоставени политически позиции в режима на Владимир Путин, допълват създателите.

Ключовата фигура зад всяка от тези " черни интервенции " е ген. Андрей Аверянов (сега на 56 години), пълководец на отделение 29155, който наследи забележителна част от империята, до неотдавна принадлежала на Евгений Пригожин, някогашният пълководец на наемниците на " Вагнер ", чийто частен аероплан беше взривен през август след личното си несполучливо въстание в Русия.

Той разполага с персоналното доверие и покровителството на съветския президент Владимир Путин, допълват " Белингкат " и The Insider.

Имейли от електронната поща на асистент на Аверянов демонстрират, че малко след посещаване в Молдова през март 2011 година Аверянов се връща в Москва и с четирима подчинени отива в Краснодар. Там стартира сюжетът за взривяване на българската партида муниции и той афишира състезание сред трима от хората си да измислят устройствата за това.

Появяват се три версии, задействани с отдалечен детонатор, в комплект с цялостни механически характерности и фотоси на какво наподобява главната инфраструктура за всички прототипи: електроника вид " Направи си самичък ", платка от модифицирана тревога за кола. И трите наподобяват на фотосите небрежно съединени, със стърчащи в всякакви направления жици и щедро потребление на скоч лента.

" Според градивните си характерности, този артикул има машинален часовников механизъм с нескончаем обсег на активиране и предпазител, който обезпечава сигурност при работа с уреда на всички стадии ", написа майор Владимир Моисеев на Аверянов в документ, озаглавен " Приложение № 1 ".

Моисеев добавя, че обсегът на детонатора от 300 до 700 метра и показва времето за експлозия след активирането му - сред 5 и 55 минути. " Продуктът е подготвен за приложимост ", написа той на Аверянов.

Ген. Андрей Аверянов стои зад гърмежите в хранилища на Емилиян Гебрев

Експлозията е осъществена с отдалечен детонатор, сочи следствие на " Белингкат "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР