През ноември 1986 г., двадесетгодишният Майк Тайсън става най-младият световен

...
През ноември 1986 г., двадесетгодишният Майк Тайсън става най-младият световен
Коментари Харесай

Майк Тайсън | „Антидепресантите са ми нужни единствено, за да не избия всички вас.“

През ноември 1986 година, двадесетгодишният Майк Тайсън става най-младият международен първенец тежка категория в историята на бокса. Няма и диря от плахото момче, унизено от по-големия си брат и малолетните улични банди на Бруклин. Когато е на 10, един гамен откъсва главата на обичания му гълъб – преживелица, която изважда нескрито другото лице на Майк – безмилостен и подготвен да се бие до гибел. По време на следващия престой в изправителен дом за малолетни, Тайсън се среща с великия Мохамед Али – съдбовна среща, която обрисува пътя пред него. Яростта, която тече във вените му, ще бъде мотор на най-грандиозните победи, и най-мрачните мигове в живота на боксьора. Майк Тайсън печели 50 от изиграните 56 мача в кариерата си и 44 пъти праща съперниците си в нокаут. Същински разгневен бик - на кръга и отвън него. Безкрупулен, неконтролируем, озверял, през 1997-а, Тайсън сътворява най-грозния скандал в историята на бокса – по време на мача си с Ивендър Холифийлд, той отхапва част от ухото му. Смъртоносният му темп на живот го праща в пандиза за 3 години (за изнасилване). Следват времена на цялостен фалит, опустошителна меланхолия, доста алкохол, опиати и антидепресанти. Но нищо не е по-страшно от нелепата гибел на 4-годишната му дъщеричка (дете от втория му брак). Болката Тайсън лекува по собствен начин – едва 11 дни след трагичния случай, той минава под венчило за трети път. На 48 години, именитият боксьор продължава да се бори с демоните в себе си и признава: " Имам емо­ционални и ментални проблеми, с които желая да се оправя. Битката не е приключила, само че мисля, че ще я печеля ". Гълъбите към момента са най-хубавите му другари.

 7

КОГАТО ГЛЕДАТЕ по какъв начин разрушавам черепа на някой, белким това ви харесва?!

НАСТОЯЩАТА СВОБОДА – това е да нямаш нищо. Бях доста по-свободен, когато нямах и цент. И знаете ли какво правех? Надявах една остаряла шапка, парцаливите си облекла и отивах на улицата да крънкам.

ПОНЯКОГА ДОРИ НЕ ЗНАЯ, кой по дяволите съм аз. Майка ми говореше, че мой татко е Джими Киркпатрик, само че в свидетелството ми за раждане е написано – Пърсъл Тайсън. Много е необичайно това чувство – на 38 години, да гледаш в паспорта си само, с цел да схванеш кой е татко ти.

АЗ НЯМАМ никакви душевен проблеми – единствено прочувствени.

В ЗАТВОРА, бях покрит от всевъзможни дебели книги. Толстой е в действителност огромен пич. Този всеки би трябвало да го чете.

 2    3

КОГАТО съдебна експертиза БИЯ с някого, аз желая да взема волята му. Искам да взема смелостта му. Искам да изтръгна сърцето му, и да му покажа по какъв начин наподобява то.

НЯКОЙ ДЕН несъмнено ще се предам. Моя живот е превдварително решен – по този начин е умислен. Аз нямам бъдеще. Не одобрявам външният си тип и това, по какъв начин се държа с хората. Никога няма да бъда тази част от обществото, която би трябвало да стана.

МОГА ДА НАПЪЛНЯ  " Медисън Скуеър Гардън " просто като мастурбирам.

АЗ СЪМ МЕЧТАТЕЛ. Мечтая да доближи звездите. Но даже да се размина с тях, все едно – ще греба облаците с цялостни шепи.

НЕЗАВИСИМО, че тоя вид Хемингуей е бил фашист и гадна расистка свиня, той е бил прав за едно нещо, което ми е заседнало в главата – човек може да бъде погубен, само че не и надвит. Не би трябвало да се оставяме да ни побеждават. В това имам вяра аз.

ЕДИН ДЕН съдебна експертиза СЪБУДИХ и видях, че моят обичан гълъб Юлий е мъртъв. Бях унищожен. Затова взех решение да трансформира пръчката, на която стоеше в кафеза, в ръкохватка за стикбол. Това беше моят метод да му отдам респект. Оставих пръчката на верандата и влязох да взема инструментите. Когато се върнах, видях по какъв начин един махленски чистач, прибира пръчката в боклука. Докопах го и му бих един прав.

 9

ГОВОРИЛ СЪМ С ИМАМ, приказвал съм със духовник, приказвал съм с равин, приказвал съм с преподобен – приказвал съм със всички. Но напълно не желая да бъда светец. Искам да оказвам помощ на хората и понякога, да се занимавам със секс.

СЕГА ВСИЧКО Е В МЪГЛА – след като бях Мистър Тайсън, огромната съчка. Облаците се сгъстиха, всички се отхвърлиха от мен. Някои си отидоха, други самичък прогоних. Цялото ми семейство се пресели в другия свят. Аз нямам никого. Когато това изявление излезе, направете си труда да отбележите, че аз съм най-глупавият боксьор в цялата история.

НЕ РАЗБИРАМ ХОРАТА, които желаят да отърват градовете от гълъбите. Нито един гълъб до момента, не е докоснал човек с неприятно.

НИКОГА НЯМА ДА БЪДА ЩАСТЛИВ. Сигурен съм, че ще умра в самотност. И по този начин желая. Прекарах в самотност целия си живот – самичък, дружно със своите секрети и болежка.

СМЪРТТА НИКОГА не може да се съпоставя с живота. Няма нито едно доказателство, че тя е по-добрият избор. Докато си жив, задължен си да живееш.

 5    4

Снимки: saintheron.com, pinterest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР