През настоящия сезон тенис надпреварата, организирана от семейството на Новак

...
През настоящия сезон тенис надпреварата, организирана от семейството на Новак
Коментари Харесай

В противоречие със закона: Строи се корт за турнир, организиран от семейство Джокович

През сегашния сезон тенис конкуренцията, проведена от фамилията на Новак Джокович - Serbia Open, ще се организира не в Белград, както във всяко от досегашните си издания, а в Баня Лука (Босна и Херцеговина), като повода за това е, че тенис център " Новак ", който бе хазаин през последните две години, ще бъде реновиран, с цел да може шампионатът да стане от категория АТР 500.

Това постанова построяването на нов тенис корт в Баня Лука, което обаче е в несъгласие с някои законови правила в Босна и Херцеговина - осведоми материал на балканската работа на Радио Свободна Европа. 

Строежът се извършва с обществени средства, само че не е минал през социална поръчка, защото изборът на реализатори е поверен на Тенис асоциацията на Република Сръбска, която съгласно локалния Закон за публичните поръчки не е възложител и няма такова обвързване, написа балканската работа на РСЕ/РС.

Също по този начин градежът е почнал преди близо два месеца, като Министерството на териториалното устройство, екологията и строителството на Република Сръбска е издало позволение за градеж за осъществяване на подготвителни работи по-късно, на 20 януари. Според настоящите закони строителството не може да стартира без приемане на нужните разрешителни.

„ Разбира се, че би трябвало да си самоуверен, да правиш тези ходове, които са на ръба на законовите правила, само че са съобразени с тях и морално верни ", сподели кметът на Баня Лука Драшко Станивукович пред РСЕ/РС. Той дефинира построяването на корта и идването на ATP шампионата в Баня Лука като " народен интерес ".

Целият план се чака да е на стойност към 7,7 милиона евро. Две трети от сумата са обезпечени от държавното управление на Босна и Херцеговина. 

Турнирът, чийто шеф е най-малкият брат на Новак Джокович - Джордже, е планиран да се организира от 17 до 23 април 2023 година

Източник: Свободна Европа

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР