През настоящия сезон, освен за празници и коледни подаръци, другата

...
През настоящия сезон, освен за празници и коледни подаръци, другата
Коментари Харесай

Хрема и болно гърло – какви спешни мерки да вземем?

През сегашния сезон, с изключение на за празници и коледни дарове, другата съществена тематика е болното гърло и хремата.

Когато усетите, че се появяват, „ присъдата “ е ясна – хванали сте вирус.

Ако единствено леко ви припомнят за себе си и нямате висока температура, можете да пробвате с някои от тези незабавни ограничения да облекчите положението си и вероятно да предотвратите разболяването.

За гърло:

Билкови инхалации с риган и жълт кантарион

Болното и възпалено гърло се повлиява добре от билковите инхалации и изключително тези с риган и жълт кантарион, които имат дезинфекциращо, отхрачващо и бронхолитично деяние, а също така възвръщат тонуса на гърлото.

Мед и лимони

Друг скъп и известен съвет е да се нареже на ситно половин лимон (без кората) и да се добави една супена лъжица мед. Сместа се задържа в устата и по-късно се гълта. Медът съдържа доста микроелементи, витамини и има противовъзпалително и антисептично деяние. Съчетанието на тези артикули укрепва лигавицата, отстранява дрезгавината и по едно и също време с това поддържа имунитета (заради високите стойности на витамин C).
 болно гърло NOVA-->
За хрема:

Промивки с морска вода

Носът е първата бариера, която вирусите срещат, когато се опитат да влязат в тялото ни. Промивките с морска вода или изотоничен разтвор спомагат за прочистването на носа.

Точков масаж

Потърсете точката, която се намира в средата на мислената линия, която свързва веждите, тъкмо над корена на носа. Притискайте точката няколко пъти на ден (30 секунди, отмора, още веднъж натиск), изключително преди заспиване.

Инхалация

Залейте 1 с.л. цвят от лайка с 1 л. вряща вода или прибавете към 1л. вряща вода 1с.л. сол. Надвесете се над съда и покрийте главата си с забрадка, с цел да не „ бягат “ парите. Вдишвайте надълбоко, това ще облекчи хремата.

Хремата се стопира и от препарати с парацетамол, които имат противовъзпалително деяние.

При всички случаи един от положителните препоръки за попречване въобще на разболяване, а да се обличате съответно съгласно температурата – нито да се навличате в по-меко време, нито да студувате, в случай че температурите са негативни. Следете
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР