През настоящата учебна година СУ „Христо Ботев” Враца се включи

...
През настоящата учебна година СУ „Христо Ботев” Враца се включи
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев” във Враца се включи в нов тип проекти по програмата „Еразъм+”

През актуалната образователна година СУ „ Христо Ботев” Враца се включи в работата по нов вид планове по програмата „ Еразъм+”, финансирана от Европейската комисия, а точно тези за обучение на възрастни. Координатор на плана „ Да опознаем дружно многообразието в образованието – обучителни модули за стимулиране на критическите и диференцирани вероятности по повод идентичността и разнообразието” е организацията за медии и дизайн „ Студио Гаус” ООД от Берлин. Останалите сътрудници са университета във Фленсбург/Германия, учащ педагогичен фрагменти, Центъра за подкрепяне на деца и младежи в Саксония-Анхалт/Германия, Дружество за развойна политика и световна правдивост „ Зюдвинд” във Виена/Австрия, Международния учебен център „ Интеркултуро” в Марибор/Словения, Фондация за европейско съгласие в Крайзау /Полша, колеж „ Николаус Ленау” в Тимишоара/Румъния, гимназия „ Херман Зудерман” в Клайпеда/Литва и колеж „ Аликианос” в Ханя/Гърция.
Докато европейските класни стаи сплотяват възпитаници от друг генезис и многопластова национална, обществена, религиозна, цифрова и така нататък еднаквост, пред просветителните системи в Европа поражда огромното предизвикателство да се разбере и одобри многообразието, както в учебното заведение, по този начин и в обществото. Европейските образователни проекти би трябвало да отразяват това разнообразие, да реагират на националистичните и популистки трендове в цяла Европа, като образоват децата като мислещи и сериозни хора. Пряко обвързвана с това е и квалификацията на преподавателите, които би трябвало да са в положение да приложат на доктрина и процедура способи, свързани със съществуващите условия и осигуряващи разнообразно образование.
В тази връзка основания в границите на плана екип от специалисти, педагози, учители, обучители и експерти ще сътвори единна идея за педагогическия личен състав от 8 европейски страни, която ще го приготви за новите просветителни условия и ще му даде теоретически и на практика импулси и инструкции за използване на нови способи.
Целта на плана е от една страна основаването на налични висококачествени учредени на осведомителните технологии педагогичен материали и новаторски практики за цифрово образование, и въпреки това подпомагането на преподавателите посредством основаването на новаторски наръчници и материали.
В ерата на цифровите технологии планът ще създаде новаторски обучителен пакет, подпомагащ педагогическия личен състав чрез
- достъп до висококачествени цифрови обучителни материали и способи на преподаване, формирани на 7 европейски езици (немски, словенски, български, полски, румънски, литовски и гръцки)
- възстановяване компетенциите на европейските преподаватели чрез наръчници и осъществяване на транснационален тренинг,
- образование на разпространители за основаване на пълномощия и използване на материалите в образователния развой, които ще провеждат дълготрайно в осемте страни сътрудници семинари и работни ателиета,
- стимулиране на професионалните контакти на педагогическия личен състав в Европа чрез транснационален тренинг и многоезиков конгрес на платформата на плана, което ще даде опция на обмена на обучителни способи, материали и опит,
- издание на създадените материали на съвременна многоезикова уеб-платформа, която ще може да се развива в бъдеще и в дълготраен проект ще може да дава цифрови материали за стимулиране на образованието в учебно заведение.
Първата среща от тригодишното съдействие се организира в седалището на организация „ Студио Гаус” в Берлин. На нея се разгледаха съществени моменти от бъдещата работа по плана, като се фиксираха и дилемите на обособените сътрудници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР