През настоящата година община Стара Загора отпуска 45 хиляди лева

...
През настоящата година община Стара Загора отпуска 45 хиляди лева
Коментари Харесай

45 хил. лв. дофинансиране за регионалната библиотека в Стара Загора предвижда общинският бюджет

През актуалната година община Стара Загора отпуска 45 хиляди лв. за дофинансиране на Регионална библиотека (РБ) " Захарий Княжески ", заяви Милена Желева, заместник-кмет по просвета, туризъм и юношески действия на община Стара Загора, по време на работна среща с екипа на библиотеката през днешния ден. 
„ Предстои да бъде признат бюджетът на общината, който още веднъж е уравновесен и закостенял. Средствата за културния календар тази година са по-малко, само че това се постанова поради издръжката на новите обекти като Културен център „ Стара Загора “, както и поради недофинансирането с 1,3 милиона лв. и неналичието на консенсус измежду общинските съветници по отношение на повишението на таксата за битови боклуци “, показа Желева с присъстващите.
На срещата бяха разисквани настоящите битови проблеми, свързани със стопанисването на постройката на библиотеката. Необходима е нова климатична система за залата , която е желано място за редица събития, както и основаването на ново арт пространство в региона на музей „ Литературна Стара Загора “ , който се намира в същата постройка (бивш Партиен дом). Надежда Груева, шеф на библиотеката изясни, че все още културната институция има над 100 хиляди библиотечни книги, а през миналата година са регистрирани над 500 нови ползватели. 
„ Вие развивате доста динамична активност, с която надграждате културния живот в района. Библиотеката има своето справедливо място у всеки един старозагорец ”, сподели в края на срещата заместник-кмет Милена Желева и акцентира, че ще спомага за разрешаване на проблемите на институцията. Тя заяви и, че ще организира регулярни срещи с културните институти в общината, с цел да има директна връзка сред тях и общинското управление. По време на срещата бяха разисквани и завършилите планове за възстановяване на културната инфраструктура в града. Особен интерес имаше към Къщата на Николай Лилиев и Културния център за даровити деца „ Проф. Петър Жеков “, които следва да стартират работа, както и към идния ремонт на Летния спектакъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР