През настоящата година Министерството на туризма ще може да поема

...
През настоящата година Министерството на туризма ще може да поема
Коментари Харесай

Министерството на туризма получи повече пари, за да рекламира България

През актуалната година Министерството на туризма ще може да поема спомагателни задължения за разноски в размер до 4 774 000 лева . Това реши държавното управление, като одобри промени в одобрените оптимални размери на уговорките за разноски на ведомството, които могат да бъдат поети през 2018 година Увеличението ще бъде за сметка на понижение на равни елементи от полагащите се задължения за разноски за интервала 2019 година - 2021 година, с което ще бъде непокътнат утвърденият разходен таван по бюджета на министерството.
Предвижда се да бъде продължена сполучливо реализацията на дейностите в бранш „ Туризъм “ за реализиране на интегрирана информационна акция на целеви пазари. Целта е през тази година да се поемат задължения за информационен микс от телевизионна, външна, печатна, радио и онлайн реклама, както и посредством образуване на В2В събития, медийни срещи и конференции, с които да се подтиква изборът на България като туристическа дестинация.
Реализираните до момента акции, както и представянето на България на интернационалните пазари, доведоха до доста положителните резултати през 2017 година, като формалната статистика сподели, че за интервала януари - декември 2017 година, България е посетена от близо 9 млн. задгранични туристи, което е нарастване от 7,6% по отношение на същия интервал на предходната година. Увеличеният брой туристи покачва доста и приходите от интернационален туризъм - те възлизат на над 6,895 милиарда лева за 2017 година Ръстът по отношение на рекордната до момента в историята на българския туризъм 2016 година е 9,3% (през нея приходите са били 6,311 милиарда лева.).

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР