През настоящата година "ЧЕЗ Разпределение" инвестира 2,1 млн. лв. за

...
През настоящата година "ЧЕЗ Разпределение" инвестира 2,1 млн. лв. за
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение инвестира над 2 млн. лева за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил

През актуалната година "ЧЕЗ Разпределение " влага 2,1 млн. лева за възстановяване на електрозахранването в област Кюстендил, оповестяват от компанията.

Ръководството на ЧЕЗ е имало среща с кметове на общини и техни представители от региона, на която са били показани осъществените капиталови планове през 2018 година, проектите и целите на компанията за 2019 година

Нови трафопостове е построила "ЧЕЗ Разпределение " през 2018 година в селата Делян и Тополница, общ. Дупница. 145 хиляди лева е вложила компанията в реконструкции и монтиране на автоматизирани устройства на три електропровода за по-бързо локализиране на повреди и възстановяване на електрозахранването в общините Сапарева баня, Трекляно и Кюстендил. Реконструкции на кабелни линии на стойност 250 хиляди лева са били осъществени в Кюстендил, Дупница и Бобов дол, за възстановяване на качеството на доставяната електрическа енергия за клиентите в района. 777 хиляди лева са били вложени в реконструкции на въздушни мрежи ниско напрежение, като нова мрежа е била сложена в селата Коняво, Доброво и Пиперков чифлик.

През предходната година "ЧЕЗ Разпределение " е почнала в Дупница план за монтиране на отдалечено обслужвани електромери. Монтирани са били 21 625 електромера на стойност 1.9 млн. лева В област Кюстендил компанията ще построи нови трафопостове в селата Полска Скакавица и Богослов. 1100 метра кабели ще бъдат сменени в гр. Сапарева баня. Седем автоматизирани уреди за по-бързо локализиране на повреди ще инсталира сдружението на електропроводите Яхиново и Сапарева баня. Кабели ще се подменят и в Дупница, Кюстендил и Рила.

Компанията ще обезпечи по-сигурно електрозахранване и на селата Гюешево, Чудинци, Кършалево, Черна река в община Кюстендил посредством рехабилитация на електропровода, който ги зарежда. "ЧЕЗ Разпределение " ще извърши реконструкции на мрежа ниско напрежение в региона за 910 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР