През настоящата 2023 г. Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските

...
През настоящата 2023 г. Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските
Коментари Харесай

Покана за среща на студенти, завършили по силата на пмс № 103

През актуалната 2023 година Културно-просветно сдружение за връзки с бесарабските и таврийските българи „ Родолюбец " - гр. София ще означи 30-годишнината от приемането на Постановление № 103 от 31.05.1993 година на Министерския съвет на Република България за реализиране на просветителна активност измежду българите в чужбина - израз на най-успешната политика на България във връзка с нашите сънародници зад граница .

е главен основател и взе участие в правенето на Постановление на Министерски съвет 103, както и в активността по приемането у нас на хиляди студенти, специализанти, докторанти и прочие във висшите образователни заведения и в институтите на Българска академия на науките.

Този триумф се дължи на високата подготовка по места на кандидатстващите в България младежи от историческите ни диаспори, намира израз в огромния брой признати и приключили образованието си в Прародната, както и има директно отражение върху решаването на по този начин наболелите демографски проблеми в страната. През последните 30 години десетки хиляди младежи от Бесарабия и Таврия, от Западните околности, от Албания и Румъния бяха признати да следват, свързвайки своя живот с Прародината си.

Дружество „ Родолюбец " има достойнството и удоволствието да Ви предложения на вечер-среща, съпроводена с концертна стратегия, която ще се състои на емблематичната за всеки българин дата 2 юни 2023 година (петък) от 19. 30 ч. в ресторант „ Лаура ", в постройката на НДК в гр. София, с цел да отбележим дружно 30-годишния празник от приемането на популярното 103-то Постановление на Министерски съвет .

" Ще бъдем изключително щастливи да отбележим дружно този празник, засвидетелствайки нашата обща поддръжка за одобряване на националната и културна еднаквост на сънародниците ни от Молдова, Украйна и други страни и райони, както и отчитайки резултатите от най-успешната българска политика по отношение на тях " - означават от „ Родолюбец ".

Целта на уредниците е да съберат на среща-спектакъл с вечеря някогашни студенти, приключили по силата на Постановление № 103 и съумели да се осъществят в майка България и в своите родни страни.

На 2 юни 2023 година в София присъединяване ще вземат артистите-българи, родом от Бесарабия, Таврия и прочие, които също са защитили магистърската си степен в България, измежду които:

Певиците Биляна и Малвина Митеви (Ансамбъл „ Гоце Делчев " ), Кристина Жечкова, (Финалист от " Гласът на България " ), музикантът Денис Колев (АНПТ „ Филип Кутев " ),

гайдарят Дима Труфкин (Ансамбъл " Шевица " ) и други, както и ще отбележим триумфите на всички, които са се осъществили в българското общество и на всички места по света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР