През наближаващата 2019 г. година ще бъдат пуснати в движение

...
През наближаващата 2019 г. година ще бъдат пуснати в движение
Коментари Харесай

Пускат половината станции от третия лъч на метрото през 2019 г.

През наближаващата 2019 година година ще бъдат пуснати в придвижване 8 от 16-те станции от строящата се трета линия на метрото в София, оповестява " Дневник ".

Влаковете първо ще стартират да се движат по линията от бул. " Патриарх Евтимий " до бул. " Княз Борис III " при " Красно село ", а до края на 2019 година ще бъдат отворени и 4-те станции до бул. " Владимир Вазов ". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на семинара за бюджета на Столичната община в Правец.

Така, въпреки и на няколко пъти да обявяваше, че третият диаметър на метрото ще е приключен изцяло през 2019 година, когато са локалните избори, строителството му ще продължи и след 2020 година Тогава ще бъдат пуснати още 4 станции - от " Овча купел " до " Горна баня ". Ще би трябвало да бъдат приключени и станциите в квартал " Левски " и при " Ботевградско шосе ".

 Над милиард и половина планува бюджетът на София Обновена
Над милиард и половина планува бюджетът на София

Третият лъч на метрото и връзките на Северната дъга са предпочитани

Третата линия на метрото ще има две общи спирки със съществуващите линии на метрото - станциите " Национален замък на културата " и " Орлов мост ".

По линията ще се движат нови метровлакове, създадени от " Сименс ". За тях общината заплати над 400 млн. лева, като главните средства са по оперативна стратегия " Транспорт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР