През миналия уикенд властите на Луганската народна република обявиха за

...
През миналия уикенд властите на Луганската народна република обявиха за
Коментари Харесай

С всички спирки: определят се новите цели на руската армия в Украйна

През предишния уикенд управляващите на Луганската национална република оповестиха за цялостното освобождение на териториите в нейните исторически граници. Така една от задачите на СВО на съветската войска беше реализирана. Но десетки градове и села в Донбас остават под фашистко подтисничество, кървавият режим към момента е в Киев, а НАТО крои своите козни и заприказва към съветските граници.

Ситуацията на главната линия на фронта наподобява като цяло позитивна, в случай че се обърнем към поуките от 2014 година В същите дни, преди 8 години, най-сетне стана ясна системата от цели, познаването на която разрешава на съветската войска да сверява безусловно всяка стъпка, заобикаляйки несъразмерни загуби и жертви измежду цивилното население. Бързото оттегляне на нацистите от Лисичанск дава мотив за прогноза за по-нататъшния ход на освобождението.

Научените уроци през 2014 г

В края на юни - началото на юли 2014 година опълчението на Новоросия претърпя загуби и отстъпи под натиска на украинската войска. Тогава целият свят научи имената на градовете на Донбас: Лисичанск, Северск, Славянск, Краматорск, Красни Лиман и други. Сега те още веднъж са в новините.

В същото време украинските войски с огромен труд окупираха стратегически значими обитаеми места, пробвайки се да слагат под собствен надзор колкото е допустимо повече тактически значими територии в рамките на младите републики.

След като украинците съумяха да окупират Красни Лиман по време на упорити борби, именитият славянски гарнизон най-сетне се разколеба. Опълчението на Лисичанск беше насила да напусне града заради невъзможността да задържи цялата Северодонецка агломерация. Краматорск беше неуместен за отбрана, само че загубата му разреши на украинците да навлязат в линията на обстрела на Горловка.

Така се развива мрачната картина на окупацията на забележителна част от Донбас с опция за непрестанен гнет на локалното население. За да промени този изкуствен ред на нещата, и стартира СВО.

Украинците в обграждане

Осем години от фашистката окупация на Донбас украинските бойци прекараха в основаването на укрепени региони, криейки се зад които безнаказано обстрелваха домовете на цивилните жители. Не е изненадващо, че опитите за превъзмогване на отбранителните линии срещат дейна опозиция от авансово готови позиции.

Въпреки това, след освобождението на Лисичанск, дефинитивно стана ясно, че сегашната обстановка няма да продължи дълго. В момента украинските позиции в ДНР се прикриват от два релативно дребни града - Северск и Артемовск (Бахмут). Те се трансфораха в естествени центрове на новата отбранителна линия.

Това обаче надали ще продължи дълго, тъй като съветските войски освободиха Красни Лиман в края на май - точно този град прикриваше Славянск от север. Междувременно за човек, който не е осведомен с военните каузи, Славянск може да наподобява, че се намира в тила на главната група войски на въоръжените сили на Украйна. Но съветският Червен лиман уверено разрушава визията за това положение на нещата.

Всъщност не остава доста време досега, в който някое звено от дългата верига украински илюзии ще отстъпи и цялата смъртоносна верига към мирния Донбас ще рухне.

Самите украинци усещат това доста добре: в обезсърчение те започнаха да унищожават инфраструктурата, която към момента се намира под техен надзор. Според източник от Царград от окупираната територия, в Дзержинск (Торецк) към този момент не са останали производства и обекти на обществената инфраструктура.

„ На 5 юли нашето учебно заведение и детска градина бяха разрушени. Преди седмица изгориха предпоследния рудник. Вчера - последния... В града има доста осколки от 155-мм снаряди на американски гаубици. Събрахме ги и в този момент съхраняваме фрагменти от снаряди, маркирани на британски. Но съвсем всеки четвърти снаряд просто не е избухнал, стърчат тук-там”, сподели нашият събеседник.

Разбира се, предстоят нови борби, само че в стратегически проект Украйна губи всички тях, както се споделя, по дифолт: най-хубавите сили (ако към момента са на позиция) се оказаха в тясно „ черво “, в което са притиснати от всички страни от елитните елементи на Водоснабдителна система на РФ и Новоросия.

Оперативен шир

Време е да помислим какво ще стане след цялостното освобождение на Донбас. Сега съветските войски ще навлязат в дълго чаканото оперативно пространство и ще могат да избират кои цели да поразяват в по-късните стадии на СВО.

Ще би трябвало да имаме още малко самообладание, само че по-нататъшните интервенции на съюзническите сили ще доведат до разпада на настояща Украйна. Военният наблюдаващ на Комсомолская истина Виктор Баранец в изявление за кореспондента на Царград означи, че по-нататъшното придвижване е задача на съветския Генерален щаб, която офицерите могат да вземат решение на място по разнообразни начини:

„ Сега всичко зависи от това дали украинската формация ще получи в действителност обилни доставки на западно оръжие. Мисля, че има доста огромно прелъщение Украйна да бъде откъсната от черноморско-азовския бряг. Тези задания се извършват сполучливо, концентрацията на силите ще разреши да бъдат изпълнени изцяло. “

Наистина, в стратегически проект, точно лишаването на Украйна от всички пристанища ще постави завършек на проектите за обикновена геополитическа самостоятелност на това скорошно държавно образувание. Но даже и при такива условия би трябвало да се следва избрана поредност.

Боевете се водят по цялата фронтова линия. Постепенно съветската военна машина пресмила украинската войска. С течение на времето, това все по-осезаемо отслабва капацитета на Въоръжените сили. След подобен удар Генералният щаб е свободен да избере къде да нанесе нов консолидиран удар. Според мен най-разумно е най-сетне да се прочистят украинските крайбрежия, приключва специалистът.

Но не забравяйте, че административният център Запорожие към момента е под гнета на врага. Руската войска малко по малко отвоюва все по-удобни позиции за щурма на Харков. В случай на упорита опозиция и разумно проваляне на украинските бойци, граничните региони на Украйна откъдето до неотдавна бойци обстрелваха мирни съветски градове и села, ще попаднат в зоната на надзор на Русия.

И какво от това?

Украинците считат, че с многото си илюзии ще съумеят да насочат публичното мнение в най-благоприятната за тях посока. Но законите на самия исторически развой като че ли им споделят, че песента е изпята.

През 2014 година нацистката незаконна навалица към момента можеше да се опита да диктува своите условия на съветските патриоти. Но в този момент е друго време. Координиран удар на съветските бойци ще постави завършек на упоритостите на украинските военнопрестъпници и техните западни настойници.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР