През миналия месец Netflix посочи, че конкуренцията в стрийминг услугите

...
През миналия месец Netflix посочи, че конкуренцията в стрийминг услугите
Коментари Харесай

Netflix ще похарчи $15 милиарда за съдържание заради сериозната конкуренция в стрийминга

През предишния месец Netflix уточни, че конкуренцията в стрийминг услугите се ускорява и че колосът чака намаление на броя на клиентите си през идващите тримесечия, съобщи Zero Hedge. В отговор на това, от компанията имат намерение да похарчат забележителната сума от 15 милиарда $ за развиване на програмата си през идната година, като с нея те ще изпреварят всички останали снабдители в бранша.

" Планираме да увеличим разноските си доста ", разяснява основният изпълнителен шеф на Netflix Рийд Хейстингс по време на конференцията DealBook по-рано тази седмица. " Ние растем и влагаме по целия свят. Силни сме в сериалите, а в този момент към този момент ставаме все по-силни и във филмите. " По думите му проектите на компанията са в действителност да изпревари доста главните си съперници в стрийминга.
 Някои модели смарт тв приемници на Samsung скоро няма да поддържат Netflix
Някои модели смарт тв приемници на Samsung скоро няма да поддържат Netflix

Технически ограничавания или цената на теКно развиването

Последният финансов отчет на Netflix остави пазарите със смесени усеща. От една страна, компанията е осъществила по-високи доходи от предстоящото през последното тримесечие, само че, от друга, се следи наклонност на намаление на броя на клиентите. По-рано тази година Netflix усили цената на стрийминга си на HD от 10,99 до 12,99 $ месечно в Съединени американски щати.

" След като увеличихме цената, задържането на потребителите към момента не се е възстановило стабилно на нивото си от предходната цена, което докара до закъснение на растежа на броя клиентите ", показват от компания в писмо до акционерите си през предишния месец.
 Netflix предизвестява вложителите за срещуположен вятър
Netflix предизвестява вложителите за срещуположен вятър

Дългосрочният триумф на компанията е сигурен съгласно управлението

Все отново Netflix остава най-популярната стрийминг услуга в света, макар че има рецензии, че компанията е прекомерно подвластна от кредитирането. " Растящият дълг, в композиция със забавянето на броя на клиентите, е забележителен проблем, защото не се чака компанията да осъществя облага през идващите няколко години ", пишат от Zero Hedge.

Поради тази причина акциите на Netflix останаха релативно непривлекателни за пазарите през тази година. Инвеститорите търсят главно компании със постоянни парични потоци, главно поради възходящия риск от изпадането на стопанската система в криза.
 Apple може да открадне стрийминг короната на Netflix
Apple може да открадне стрийминг короната на Netflix

Но това надали ще продължи повече от година

Същевременно измежду останалите пазарни играчи в този бранш са Disney+, Apple TV, Amazon Prime, Hulu и YouTube и към края на тази година те към този момент започнаха да набират сериозна инерция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР