През миналата седмица зоопаркът в Париж покани посетителите си да

...
През миналата седмица зоопаркът в Париж покани посетителите си да
Коментари Харесай

The Blob - най-странното създание на планетата

През предходната седмица зоопаркът в Париж предложения посетителите си да участват на проява на едно от най-необичайните създания, с които науката в миналото се е сблъсквала.

Става въпрос за организъм, който е еднообразно елементарен и комплициран, и не принадлежи нито към групата на растенията, нито към животните, нито пък може да бъде счетен за гъба.

Слузестата субстанция се назовава " The Blob " (петно - от англ.) и съставлява едноклетъчно творение, което разполага с неочакван разсъдък.

The Blob няма уста и корем, само че пък може да намира и разгражда храна - явно овесените ядки са най-любимото му пиршество.

Създанието няма мозък и нервна система, само че умее да разгадава лабиринти и да заучава околната си среда, като даже може да предава тези познания на други като него.

При обединение на две " петна " информацията от единия субект се трансферира на другия, като всеки от организмите може да има до 720 пола.

The Blob също по този начин има способността да се самовъзстановява при отрязване и то в границите на единствено няколко минути. Как тъкмо става това - никой не знае към този момент.

Истината е, че това едноклетъчно населява планетата ни от към един милиард години насам, предпочитайки най-вече гористи местности за собствен дом.

Сегашната му популярност се дължи най-много на самодейността на зоопарка в Париж, само че ползата към него в научните среди е реалност от доста години насам.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР