През миналата седмица в САЩ бяха съкратени 3,2 млн. души,

...
През миналата седмица в САЩ бяха съкратени 3,2 млн. души,
Коментари Харесай

Половината компании в САЩ планират освобождаване на служители до три месеца

През предходната седмица в Съединени американски щати бяха съкратени 3,2 млн. души, което е четирикратно по-висок брой кандидатстващи за обезщетение за безработица от предходния връх, а упованията са през тази седмица наклонността да се резервира. Още по-негативното обаче е, че огромен брой компании са показали, че възнамеряват да съкратят броя на работещите в границите на идващите три месеца.

Изследван на Challenger, Gray & Christmas демонстрира, че това ще създадат 49% от частните работодатели в страната, до момента в който 11% от участниците в изследването са показали, че към този момент са освободили за непрекъснато част от личния състав си. Само 7% от интервюираните са изтъкнали, че съкращенията, които са направили, са краткотрайни.
С тези настроения в действителност може да се сбъдне прогнозата на Федералния запас на Сейнт Луис, съгласно който безработицата може да се изстреля до 32%. Ако това се окаже факт, безработицата в страната ще изпревари даже тази по време на Голямата меланхолия от 30-те години на предишния век.

Същевременно на доста места в Съединени американски щати се вършат мерки за затваряне на стопанските системи за идващите два месеца, което значи, че управляващите в допълнение ще налеят масло в огъня, защото фирмите всеобщо нямат запас, с който да могат да оцелеят толкоз дълго, без да правят активност. Същевременно огромна част от тях са задлъжнели и прекъсването на работата ще ги остави на процедура в положение на несъстоятелност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР