През миналата седмица светът за кратко имаше нов най-богат човек

...
През миналата седмица светът за кратко имаше нов най-богат човек
Коментари Харесай

Инвеститор: Владимир Путин държи богатство, колкото Бил Гейтс и Джеф Безос взети заедно

През предходната седмица светът за малко имаше нов най-богат човек в света. Това беше шефът на Amazon Джеф Безос, който за една нощ се оказа отпред на влиятелната ранглиста.

В четвъртък малко преди публикуването на финансовите резултати на платформата за онлайн търговия акциите на Amazon нарастнаха с 1,3% до 1065,92 $ единична цена.

Така благосъстоянието на Безос доближи 90,9 милиарда $ за сметка на Гейтс, който има 90,7 милиарда $.

След представянето на резултатите на Amazon обаче скъпите бумаги на корпорацията поевтиняха и създателят на Microsoft си върна короната. Въпреки това и двамата кандидати държат положение от над 90 милиарда $.

По думите на основният изпълнителен шеф на фонда Hermitage Capital Management Бил Броудър обаче тяхното благосъстояние не може да се съпоставя с това на съветския президент Владимир Путин. Според специалистът той държи положение, изчислявано на 200 милиарда $.

Броудър се счита за един от най-хубавите познавачи на бизнеса и професионалното развиване на президента в Щатите. Той е бил сериозен вложител в Русия през безредните за страната години след 89-та, като е държал и пакет от акции на колоса " Газпром ".

По същото време той работи дружно с Путин в напъните му в битката с корупцията. След време обаче двамата се изправят един против различен, написа Forbes. Броудър е изпъден от Русия, а по-късно управляващите стартират следствие на представителството на неговия фонд Hermitage Capital Management.

Американският специалист твърди, че Путин съумява да натрупа голямо благосъстояние, като употребява политическо въздействие, с цел да принуди съветски вложители да му дават огромни " части " от вложенията си.

Случаят с Броудър е обвързван и с мистериозната гибел на юриста Сергей Магнитски през 2009 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР