През миналата седмица стана ясно, че Китай, където се съсредоточава

...
През миналата седмица стана ясно, че Китай, където се съсредоточава
Коментари Харесай

Защо Китай забранява копаенето на криптовалути?

През предходната седмица стана ясно, че Китай, където се концентрира 70% от копаенето на криптовалути в света, обмисля да забрани тази активност на територията си.

На 8 април тази година китайската Национална комисия по развиване и промени (NDRC) разгласява лист със браншове, които ще бъдат надлежно промотирани, контролирани или изцяло отстранени.

Копаенето на виртуални валути попада в последната група промишлености, като управляващите показват, че тези интензивности страдат от липса на сигурност, прахосват запаси и нанасят обилни вреди на околната среда, написа Forbes.

Добиването на криптовалути изисква сериозен разход на електрическа сила, като фирмите, които се занимават с това, нормално се нареждат в провинции, където токът се създава посредством въглища, защото там цената е по-достъпна.

Изчисления сочат, че копаенето на криптовалути генерира сред 3 и 15 тона въглероден двуокис на година. Китай от дълги години бива подложен на критика, че не зачита опазването на околната среда, само че по всичко проличава, че най-малко при бранша на криптовалутите китайските управляващи считат да наложат съответни ограничения.

През септември 2017 година Китай забрани по този начин наречените ICO процедури, или с други думи – първичното предложение на цифрови активи. Повод за това е неналичието на регулация и огромните благоприятни условия за измами при този тип набиране на вложения.

Забраната докара до изгубването на 88 ICO платформи и 85 ICO плана. За разлика от тази възбрана, която съгласно някои може елементарно да се заобиколи, при добива на виртуални валути обстановката е по-различна, защото плановете за копаене елементарно могат да бъдат разпознати заради високата си енергоемкост.

Причините, заради които Китай желае да забрани копаенето на криптовалути, са лесни за схващане – това е безпредметно хабене на сила.

Първоначалният интерес към виртуалнитва валути стартира да избледнява, като в наши дни пазарът се владее от няколко огромни спекуланти, като вместо да предлага опция за транспорт на стойност, пазарът по-скоро обслужва доминантните играчи в него.

Някои огромни финансови институции, които в началото реагираха с възторг на криптовалутите, като Bank of America, понастоящем забавят плановете си на база новата технология, демонстрирайки песимизъм.

Криптовалутите и блокчейн технологията разчитат на извънредно безценен консенсусен логаритъм, като не могат да подсигуряват своята сигурност, защото даже децентрализираните системи са уязвими, стига някой да си сложи за цел да ги събори или манипулира.

В сегашния си стадий на развиване криптовалутите и блокчейн технологията имат голям капацитет, само че към момента са проблематични за приложимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР