През миналата седмица феновете на Спартак (Варна) показаха недоволството си

...
През миналата седмица феновете на Спартак (Варна) показаха недоволството си
Коментари Харесай

Шефът на Спартак Вн: Стоя плътно зад играчите и треньора

През предходната седмица почитателите на Спартак (Варна) демонстрираха недоволството си от старши треньора на клуба Кириакос Георгиу. Привържениците не са удовлетворени от представянето на тима в последните срещи и желаят оставката му. Днес ръководителят на УС на Сдружение с нестопанска цел ФК Спартак 1918 Варна Асен Миланов направи послание към почитателите, в което удостовери, че стои компактно зад играчите и треньора Кирякос Георгиу.

Сайтът Sevastopol.bg разгласява текста без редакторска интервенция:

Обръщение от Председателя на УС

на Сдружение с нестопанска цел ФК Спартак 1918 Варна

Уважаеми последователи,

През миналата седмица станахме очевидци на грозни и недостойни прояви, проведени от лица, представящи се в общественото пространство като водачи на последователите на Спартак Варна.

Тези лица явно имат вяра, че моята основна задача като ръководител на клуба, е да обезпечавам финансиране, а тяхната – да безчинстват, да показват „ мускули “ и най-много да вземат решение какво да се случва в клуба – като се стартира от прехвърлянията и се стигне до това какъв да е старши-треньор.

През миналата седмица, без значение от ежедневните безобразия, вършени от тази хора, управлението на клуба резервира безмълвие. Единственият претекст досега да не давам отговор на провокациите, беше желанието ми да не се внася в допълнение напрежение преди формалния старт на шампионата.

Но тъй като моята приемливост явно е схваната неправилно и опитите за провокации и всяване на разкол в редиците на клуба не стопираха, в качеството си на ръководител на ФК „ Спартак Варна “ не мога да не взема отношение по проблем, който директно въздейства на атмосферата и качеството на работата в клуба.

На 13 март, заставайки отпред на УС на Спартак Варна, поех отговорност за развиването и бъдещето на клуба. Моля, никой да не си прави илюзии, че ще позволи клуб като Спартак Варна – с история и десетки хиляди правилни почитатели, да бъде пленник на лъжите, интригите и провокациите, плод на болните упоритости на няколко индивида, искащи да бъдат припознати като водачи на почитателите. Няма да разреша хулиганските им прояви да уронват името на клуба и да paзяждaт aтмocфepaта, в която всички ние – управление, треньори, футболисти и спомагателен личен състав, работим и се борим да реализираме поставените си цели.

Няма да подмина с безмълвие и поредицата изявления с неотговарящо на истината, едностранчиво показано и искрено манипулативно наличие, които към този момент седмици наред бълва една съответна медия, трансформирала се в рупор на публицист, който безочливо манипулира читателите си и насажда отрицателни настроения против клуба и хора, работещи в него.

Жалко е, само че е реалност – мacoвoтo нeзaчитaнe нa истината и фaтитe нe e пpoблeм caмo нa уеб страниците. Toва е проблем на всички нас – на управлението, на работещите в клуба, на децата, които упражняват в школата и на техните фамилии, на всички последователи на синьо-бялата концепция. Защото дезинформираната читателска публика, oятo нe ce интepecyвa oт истинността на обстоятелствата, пpecтaвa дa oцeнявa peaлнocттa, а публицистите, стоящи зад тези публикации чудесно знаят един главен принцип и разчитат на него, а точно – една неистина, повторена 10 пъти, се трансформира в „ истина “.

Спокойствие и убеденост ми дава фактът, че владея най-силното оръжие – истината, която отсега нататък няма да икономисвам.

И с цел да не бъда необоснован, ще изредя няколко обстоятелството:

На 13 март аз поех един клуб, който беше в сериозно финансово състояние – дължаха се заплати на футболисти, треньори и администрация, както и големи отговорности към Национална агенция за приходите, наеми за терени, съдии, санкции към БФС за цялата 2019 г, съдийски такси, наеми за жилища, употребени от играчи на клуба, а картотекирането на футболистите за сезона беше под въпрос. Като към тази сума непрестанно се прибавят отговорности със остаряла дата, които получаваме и в този момент. Така, до момента в който една дребна шепа хора с заболели упоритости се вършат на водачи и се изживяват като фактори, аз всеки месец обезпечавам финансов комфорт на клуба, като затрупвам остарели отговорности, настоящи разноски и планувани задания.

Ето къс преглед на част от това, което аз и екипът ми свършихме от март до сегашния миг, с изключение на главната цел, а точно покриване на насъбраните отговорности влияещи директно върху опцията за избавяне на клуба и доиграване на сезона в Б група:

1.Изчистихме всички остарели заплати към треньори, спортисти, администрация и личен състав.

2. Запознахме се с процесите на работа по всички посоки – подготвителни процеси, положение на бази, метод на отчитане и разплащане с сътрудници и институции, условия на работа и отговорности на всички чиновници.

3.Започнахме работа по ускорение на ремонта на стадион Спартак и завършване на плана, с цел да се организират там семействата ни.

4.Структурирахме работния развой на стадион “Локомотив “ с обезопасяване на цялата база, въведохме пропускателен режим за феновете и спортистите.

5. Бе изработен ремонт на неестествен терен на ст. „ Локомотив “, както и на осветлението.

6. Изготвена бе единна визия и методика, по която да работят мъжкият тим и ДЮШ за по-лесно и гладко преливане на младите ни гении в мъжкия тим.

7. Изготвени бяха правила и етичен кодекс за спортисти, треньори и родители.

8. Стартира основаването на уеб сайтове на ФК Спартак Варна и ТА Спартак.

9. Структурирахме ДЮШ с регламентирани правила и подготвени треньори.

10. Подписан бе контракт с Coerver, а треньорите минаха образование за работа с програмата

11. Преборихме се и към този момент имаме два тима в елитните групи - U15 и U17 (задължителна крачка за по-добро развиване на децата в школата)

12. Създадена бе апликация за футболна статистика за академията.

Предстои въвеждане на полуинтернатна подготовка за децата от футбол и тенис академиите ни, създаване на три терена на ст. „ Локомотив “, ремонт на кортове, съблекални, занимални и привеждането им в положение за естествена употреба и още доста други.

И всичко това е единствено дребна част от свършеното, едвам началото на това, което планираме да се случи в дълготраен мащаб и което е залегнало в тактиката за развиване на клуба.

Поемайки управлението на клуба, дружно с моя екип си поставихме за задача да създадем тим от млади и перспективни футболисти, с които да върнем Спартак във Втора лига допустимо най-бързо. Към днешна дата селекцията е съвсем завършила, като сме привлекли 12 нови млади играчи. В дълготраен проект, както още първоначално разгласих, задачата е завръщане на тима в Първа лига.

Искам да отбележа и фактът, че Спартак Варна е от дребното тимове, който не понижиха заплатите на футболистите си по време на изключителното състояние, въведено поради разпространяването на COVID-19.

Бих могъл да бъда още по-обстоятелствен по отношение на свършеното и бъдещите вероятности, само че всеки спартаклия, който се интересува от сегашното, развиването и бъдещето на клуба, ще може напълно скоро да се осведоми за всичко обвързвано с тима от новия клубен уебсайт, който до дни ще бъде пуснат публично.

Зад всичко, свършено досега от мен и моя екип, с изключение на финансови разноски, стоят несметни часове работа, нерви, напрежение, доста безсънни нощи и пропуснати моменти с близки хора.

На финала желая изрично да заявя, че аз заставам компактно зад тила на футболистите на Спартак Варна и на старши-треньора Кириякос Георгиу, от който от момента, в който стъпих в клуба до в този момент съм видял само и единствено цялостна отдаденост на работата, професионализъм, перфекционизъм, целенасоченост и хъс за реализиране на нашите общи цели.”

3 август, 2020 г Варна

Асен Миланов – ръководител на УС на Сдружение с нестопанска цел Спартак 1918 Варна
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР