През миналата седмица близо 2,3 милиона души в Пекин са

...
През миналата седмица близо 2,3 милиона души в Пекин са
Коментари Харесай

В Пекин тестваха 2,3 млн. души за коронавирус

През предходната седмица близо 2,3 милиона души в Пекин са минали проби за нуклеинова киселина за съществуването на COVID-19, като част от напъните на управляващите да се оправят с новото огнище на епидемията в китайската столица, заяви Радио Китай.

Пекинските управляващи тестват предпочитано работещите в заведения за хранене, магазини за хранителни артикули и куриери. От 11 юни досега в Пекин са регистрирани над 200 случая на вътрешно предаване на COVID-19.

Междувременно бе обявено, че претендент за неактивирана ваксина против COVID-19, създаден от Института за здравна биология към Китайската академия за медицински науки се намира във втора фаза на клинични проучвания, заяви през вчерашния ден вестник „ Къдзи жъбао ".

Тестовете за имуногенност и сигурност на претендента за имунизацията при хора се организират в югозападната провинция Юннан.

Миналата седмица China National Biotec Group (CNBG) разгласи, че по време на клинични проби пробната ѝ ваксина против COVID-19, създадена от проучвателен институт в Ухан към дъщерната ѝ компания „ Синофарм ", е провокирала образуването на висококачествени антитела във всички хора, на които е била приложена без съществени нежелани реакции. Клиничните проби са били извършени през април и в тях са взели участие 1120 души на възраст сред 18 и 59 години. От CNBG оповестиха, че сега търсят интензивно благоприятни условия за огромно тестване на имунизацията в трета фаза в чужбина.

До момента общо пет претендента за ваксина против COVID-19 са утвърдени за клинични проби в Китай, като те са 40% от всички в международен мащаб, съгласно Министерството на науката и технологиите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР