През миналата година Wizz Air е превозила рекорден брой пътници

...
През миналата година Wizz Air е превозила рекорден брой пътници
Коментари Харесай

Wizz Air пуска 4 нови маршрута от София и един от Варна

През предходната година Wizz Air е превозила рекорден брой пасажери и e разширила доста оперативната си активност. Пътниците на нискотарифния транспортьор са достигнали над 28 милиона, което е с 24% повече спрямо 2016 година, оповестиха от компанията.

2.5 милиона от тези пасажери са от и до България, което е съставлява растеж от впечатляващите 47% спрямо миналата година.

През 2017 година към флотилията на лоу кост самолетната компания са се включили 14 нови самолета – 13 Airbus A321 и един Airbus A320.

Wizz Air остава водещата самолетна компания в България по брой на обслужените клиенти откакто през юли откри втора база у нас – на летище Варна. В нея бяха открити 36 нови работни места.

В момента нискотарифният транспортьор има осем основани самолета в България, седем в София и един във Варна, осигуряващи работа на над 300 души екип.

През 2018 година Wizz Air предлага за продажба 3.3 милиона самолетни места по българските си направления, което е с 27% повече от миналата година.

От март ще стартират да се обслужват четири нови маршрута от София. От април от Варна ще се извършват полети до Виена. Така общият брой на дестинациите от София, Варна и Бургас става 44.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР