През миналата година страните от Европейския съюз са инвестирали със

...
През миналата година страните от Европейския съюз са инвестирали със
Коментари Харесай

Страните от ЕС са инвестирали в проучвания за автомобилната индустрия рекордните почти 54 млрд. евро

През предходната година страните от Европейския съюз са вложили със 7.4% повече средства в изследвания и развиване на нови артикули за автомобилната промишленост, като общата сума доближава рекордните 53.8 милиарда евро. Информацията пристигна през днешния ден от Асоциацията на производителите на коли в Европа (АСЕА).

Според данните на автоиндустрията се дължат 27% от всички вложения в Европейски Съюз в изследвания и развиване на нови артикули, като тя изпреварва браншове като фармация и технологии. Поглед към другите развити автомобилни сили сочи, че в Япония за сходни действия дават 29.8 милиарда евро, в Съединени американски щати - 18.4 милиарда евро, а в Китай 5.4 милиарда.

Посочва се също, че през предходната година от автомобилните разработки са се родили 8700 нови патента. От АСЕА припомниха, че директно ангажирани в производството на коли са 13.3 милиона души в Европейски Съюз, което 6.1% от работната мощ.

В същото време от моторните транспортни средства като налози единствено в 15-те най-развити страни на Европейски Съюз се събират над 413 милиарда евро. Производителите в Европа са изнесли през предходната година 5.9 милиона мотоциклети, коли, камиони, рейсове и ванове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР