През миналата година се променя наблюдаваната повече от десетилетие тенденция

...
През миналата година се променя наблюдаваната повече от десетилетие тенденция
Коментари Харесай

Приходите от услуги по предоставяне на линии под наем се увеличават

През предходната година се трансформира следената повече от десетилетие наклонност на спад на пазара на услуги по даване на линии чартърен като приходите
от този пазар се усилват с 6.8% по отношение на 2018-а, с цел да доближат до 15.202 млн. лв.. Това четем в плана на годишен отчет на Комисията за контролиране на известията за 2019 година, който е показан в Комисията за защита на конкуренцията за разбор на конкуренцията на пазарите на електронни съобщителни мрежи и/или услуги.
Общо 24 компании дават линии чартърен. На пазара на линии чартърен на дребно водач продължава да е БТК с пазарен дял 76.8% на база брой линии и 64.5% на база доходи. Значителен растеж на база доходи се следи при заемащия второто място на пазара - А1, от 9.7% през 2018 година до 17.1% през предходната година.
При линиите чартърен на едро пазарните дялове са по-равномерни, като има три водещи предприятия („ Новател “ ЕООД, „ София комюникейшънс “ ЕАД и БТК), като по-изразен растеж в приходите се следи при „ Новател “ ЕООД за сметка на БТК. Останалите компании, с изключение на водещите три, също имат забележителен пазарен дял: 35.6% на база брой линии и 30.3% на база доходи.
От Комисия за защита на конкуренцията означават, че смяната в наклонността на спад на пазара на линии чартърен на едро е обвързвана и със усилване на конкуренцията на пазарните сегменти, към които има нараснало търсене.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР