През миналата година са загинали 149 пешеходци. Данните са на

...
През миналата година са загинали 149 пешеходци. Данните са на
Коментари Харесай

Пътна полиция започва акция за повишаване безопасността на пешеходците

През предходната година са починали 149 пешеходци. Данните са на Пътна полиция. Най-често срещаната причина за високата смъртност е лишаване на преимущество от водачите на колите.

Пътна полиция стартира акция, с която цели да увеличи сигурността на пътя и да запази живота на пешеходците. Тя идва в отговор на вчерашния ден когато единствено в границите на 24 часа при три тежки пътни случая в два от тях имат присъединяване пешеходци. Акцията ще продължи от 24 до 31 януари
Петър Соколов, Пътна полиция: Акцентите за нашата контролна активност най-вече са ориентирани към два аспекта - единият към държание на водачите на МПС към пешеходците и вторият е държанието на пешеходците към сектори в пътното придвижване.
Според статистиката на Пътна полиция най-често случаите с присъединяване на пешеходци стават през есенните и зимните месеци в часовия период от 17 до 19 часа.

Най-уязвими на пътя се оказват пешеходците на възраст над 65 години, само че има растеж и на починалите от пътя в трудоспособна възраст. Причината за това е разпръскване, постоянно от мобилен телефон.

Сред местата, където има най-вече починали пешеходци, са регионите на спирки на градския превоз и пешеходните пътеки. Сред най-честите неточности, които пешеходците позволяват на пътя, е неочакваното нахлуване на пътното платно и погрешно секване в регионите на светофарите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР