През миналата година приходите от услуги за пренос и/или разпространение

...
През миналата година приходите от услуги за пренос и/или разпространение
Коментари Харесай

Расте броят на абонатите на платена телевизия

През предходната година приходите от услуги за транспорт и/или разпространяване на радио- и телевизионни стратегии бележат растеж от 5.1% по отношение на 2018 година, като това е разследване на повишаване на приходите от IPTV и кабелна телевизия. Броят на клиентите на платена телевизия на дребно се усилва с 0.1% до 2.03 млн. клиента. Това четем в плана на годишен отчет на Комисията за контролиране на известията за 2019 година, който е показан в Комисията за защита на конкуренцията за разбор на конкуренцията на пазарите на електронни съобщителни мрежи и/или услуги.

През предходната година броят на компаниите, предоставящи услуги по разпространяване на радио- и телевизионни стратегии на дребно продължава да понижава, като спадът по отношение на 2018-а е с 2.4%, с цел да доближи до 247. Лидерът на пазара на платена телевизия на дребно - "Булсатком ", е отчел понижение от 2.8 процентни пункта в каузи на база брой клиенти и 3.2 процентни пункта в каузи на база доходи. Въпреки това сдружението резервира водещите си позиции с 36.3% пазарен дял по брой клиенти и 36.7% на база доходи.

На второ и трето място по пазарен дял са А1 и БТК надлежно с по 25% и 24.1% дял по брой клиенти и с по 28.5% и 20.7% на база доходи.
Данните за дяловете на клиентите по платформи в общия брой клиенти демонстрират, че сателитната телевизия, макар спада от 3.2 процентни пункта по отношение на 2018 година, остава най-предпочитана с 47.5% дял, следвана от кабелната телевизия с 27.2%. На трето място остава IPTV с 25.3%, която обаче бележи растеж от 3.5 процентни пункта.
От Комисията за защита на конкуренцията означават, че при услугите за транспорт и/или разпространяване на радио- и телевизионни стратегии е налице конкуренция сред доста участници на пазара, вследствие на което те се стремят да оферират по-високо качество и преференциални предложения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР