През миналата година Полша е била основен приоритет за международните

...
През миналата година Полша е била основен приоритет за международните
Коментари Харесай

Инвеститорският интерес към пазарите в ЦИЕ се запазва през 2020 г.

През предходната година Полша е била главен приоритет за интернационалните капитали, като нейният дял в общия капиталов размер в Централна и Източна Европа (ЦИЕ-6) възлиза на 55%, демонстрират данните от изследване на Colliers International. Чехия остава на второ място с 24%, следвана от Унгария (с 13%). Във всички останали страни в района, осъществените размери са под стойностите през 2018 и 2017-а.

Независимо от рекордно ниската възвръщаемост в множеството пазари и браншове, има възможност тя да намалее още през идващите 12 месеца вследствие на засиленото търсене. Сегментът на офисите е мотор на капиталовата интензивност - точно той способства за половината от осъществения размер. В съпоставяне с 2018 година при комерсиалните и индустриалните площи се следи спад от почти една трета, а размерът на транзакциите с хотели се повишава на годишна база.
Местните вложители в ЦИЕ са най-активни през предходната година, най-много тези от Чехия и Унгария, които са насочили капитала си към съответните си пазари или към други страни от района. Обемът, който се дължи на вложители от Западна Европа, е 26% от общия. Капитал от Азия, по-конкретно от Южна Корея, се е нараснал и е надминал този от Южна Африка.

Като цяло многообразието от източници на капитал е положително за района. Очаква се това да продължи предвид на неговата атрактивност за вложителите. Поглеждайки към бъдещето съществуват редица евентуални благоприятни условия и провокации, които биха могли да повлияят на пазара на парцели. Все отново, закъснение на световното икономическо развиване е предстоящо, само че неговият мащаб не е прочут на този стадий. "То ще има своето отражение върху пазара на парцели, макар че все още обстановката в ЦИЕ наподобява удобна, а инвеститорският интерес остава забележителен. Очакваме да бъдат налице задоволително благоприятни условия за обезпечаване на подобаващ капиталов артикул ", споделя Кевин Търпин, Регионален шеф изследвания, Централна и Източна Европа.
Този район продължава да бъде една от най-динамичните и атрактивни капиталови дестинации в Европа, което се удостоверява от данните на консултантската компания. През 2019 година, както и през тази година, единственото ограничаване би могло да бъде неналичието на предложение. Според Люк Доусън, Управляващ шеф и началник финансови пазари, ЦИЕ, всички други фактори, като локални вложения, интернационален интерес, цена на финансиране, отдаване на площи демонстрират, че постоянният растеж, който се следи в района е изцяло предстоящ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР