През миналата година пазарът с жилищни имоти в Китай изпита

...
През миналата година пазарът с жилищни имоти в Китай изпита
Коментари Харесай

Пазарът на жилища в Китай е колеблив, но цените растат

През предходната година пазарът с жилищни парцели в Китай изпита съществени усложнения, което принуди управляващите да смекчат рестриктивните мерки. Освен това Пекин прикани банките да усилят кредитирането и да понижат лихвите.

Това докара до леко възкръсване на пазара, само че не и възобновяване. Въпреки съмненията цените на жилищата порастват. Само през май жилищата са коствали на китайците с 0,7% повече, а за година цената е повишена приблизително с 10,7 на 100.

„ Пазарът на недвижими парцели в Китай сподели признаци на възкръсване през последните месеци. Едно по-всеобхватно икономическо закъснение обаче значи, че този напредък на пазара на недвижимите парцели може да не е резистентен, предизвестяват някои анализатори. Очаква се и формалните ограничавания за закупуването на парцели в множеството градове да се запазят ”, разясняват анализатори на Ройтерс.

Растежът на вложенията в недвижими парцели в Китай са намалели през май, а продажбите са отчели най-големия си спад от октомври 2017 година. Това подсказва, че пазарът на жилища, който бележи повишаване, няма да може да смекчи последствията от спада в индустриалния бранш и засиленото комерсиално напрежение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР