През миналата година осем европейски държави са докладвали за общо

...
През миналата година осем европейски държави са докладвали за общо
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Борбата с тероризма не е по силите на една държава

През предходната година осем европейски страни са докладвали за общо 142 терористични офанзиви със 142-ма починали и 379 ранени. Светът е изправен пред вманиачен зложелател и единствено общата политика за битка с него може да даде резултат. Това разяснява във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, която се включи в Четвъртия интернационален семинар по контратероризъм, проведен от Медицинския университет и посолството ни в Израел.

Експерт: Примитивното „ те ни бият и ние ще ги бием ” не оказва помощ в битката с тероризма

Европейските водачи не могат да подсигуряват сигурност единствено посредством вътрешни модели, те би трябвало да бъдат общи за целия свят. Според социологически изследвания 80 % от европейците чакат нови и по-адекватни ограничения за битка с тероризма, изясни Йотова. По нейни думи изключително значимо е да се задълбочи съдействието сред Европейския съюз и НАТО, както и с трети страни, а фокусът да бъде върху аргументите за терора. 

Ирански посланик: Ако огънят на тероризма продължи, всички ще изгорят

Младите хора са най-уязвими, по тази причина водещата роля е на образованието, акцентира вицепезидентът.

Въвеждането на образование по контратероризъм в образователното наличие на висшите учебни заведения у нас е наложително. Предизвикателствата, които стоят пред нас в народен и интернационален проект демонстрират, че сполучливата битка с тероризма не може да се води единствено от една обособена страна. Затова семинари със шерване на опита на интернационалните специалисти са извънредно потребни, уточни Йотова. 

„ Нито една страна не е застрахована. Освен това всички в Европа приказваме, че за жалост равнищата на съгласуваност не са положителни, а и единствено с съгласуваност няма по какъв начин да получим положителни резултати. Очевидно връзките ни би трябвало да се задълбочат ”, счита вицепрезидентът.

Средствата за тероризъм стават безумно елементарни, твърди специалист

По думите на Йотова страните би трябвало да влагат в своите служби за сигурност и в силите за вътрешен ред. 

„ Сигурно в никакъв случай не ни е хрумвало, че в 21 век основната тематика на нашето общество ще бъде сигурност, само че за жалост събитията са такива и би трябвало да бъдем съответни ”, добави тя.

В Четвъртия семинар по контратероризъм вземат участие шест страни. Експерти ще разискват въпроси, свързани с битката с тероризма, съответната реакция при възможен терористичен акт и здравното подкрепяне. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР