През миналата година на три съдебни инстанции приключи делото, заведено

...
През миналата година на три съдебни инстанции приключи делото, заведено
Коментари Харесай

Съдът вече се е произнасял: Огласяването на СРС нарушава закона

През предходната година на три правосъдни инстанции завърши делото, заведено от лекаря от Горна Оряховица Михаил Милатович, който осъди прокуратурата да му заплати 40 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. Причината е, че той бе наклеветен обществено за палач на новородено, в това число посредством обществено обявяване на информация от специфични разследващи средства с разрешението на наблюдаващия прокурор. Става дума за случая от 2010 година, “известен като “бебето от фризера “.

Милатович и негови сътрудници бяха набедени, че са умъртвили новородено, а тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов чете " законно " от парламентарната естрада материали от специфични разследващи средства.

В Наказателния кодекс има задоволително явен текст, че всеки, който употребява данни от подслушване отвън задачите на наказателното произвеждане или за отбрана на националната сигурност, прави закононарушение. Сега наподобява, че прокуратурата прави същото, само че по отношение на президента Румен Радев и шефа на военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков.

Прокуратурата към този момент осъждана

При случая с бебето във фризера заместник-окръжният прокурор на Велико Търново е разговарял с Цветан Цветанов и изискал от министъра да бъде отстранено равнището на подредба с гриф " поверително” на информацията, събрана със СРС. Тогава грифът се поставяше от министъра, само че след множеството кавги със СРС това право му бе отнето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР