През миналата година малко над 3000 деца са изведени от

...
През миналата година малко над 3000 деца са изведени от
Коментари Харесай

1000 деца са изоставени от семействата си в България само през тази година

През предходната година малко над 3000 деца са изведени от фамилиите им, тъй като животът и здравето им са били застрашени. До края на август такива деца са 2000. Това заяви пред БНР шефът на дирекция в Агенцията за обществено подкрепяне Емил Тодоров.

Една трета от случаите м.г. са на деца, изоставени от родителите си, като 440 от тях са оставени още в родилния дом.

Тодоров бе безапелационен, че обществените служащи не лишават деца от фамилии единствено тъй като те са небогати. Той разказа стъпките по този начин - общественият служащ работи по сигнал, изследва случая, търси информация от персоналния доктор, учебното заведение, общината, Министерство на вътрешните работи. След това изготвя отчет, съгласува го с началника си и с шефа на звеното. Първо се търсят благоприятни условия да се усъвършенства фамилната среда, а в случай че това е невероятно, се пристъпва към извеждане като първо се търси опция за настаняване при родственици.

Експертът отрече изказванията, че в множеството случаи съдът анулира разпорежданията на обществените за извеждане. 

Той не е склонен с тезата, че неправителствени организации се занимават безотговорно с възпитанието на децата. И напомни, че обществени действия се разпореждат на НПО-та от кметовете, само че единствено при изискване, че те имат потенциал и дават отговор на законовите условия. След това подлежат на инспекции от многочислени органи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: