През миналата година Макс Верстапен спечели надпреварата за Гран При

...
През миналата година Макс Верстапен спечели надпреварата за Гран При
Коментари Харесай

Колко стопа да очакваме в Маями тази вечер?

През предходната година Макс Верстапен завоюва конкуренцията за Гран При на Маями с едно прекъсване в бокса, а съгласно формалния снабдител на гуми във Формула 1 Пирели и през днешния ден най-бързата тактика ще включва единствено една промяна на гуми.
 Серхио Перес излиза за успеха в Маями с късмет да поведе във Формула 1 Серхио Перес излиза за успеха в Маями с късмет да поведе във Формула 1
Според данните на италианската компания най-бързият вид да се покрие дистанцията от 57 обиколки е старт с гумите медиум и прекосяване към хард сред 13-та и 20-та обиколка. Малко по-бавен е разновидността с два стопа, който още веднъж включва старт с медиум и втори стинт с хард. Първата промяна в този случай би трябвало да пристигна сред обиколки 11 и 17, а втората да бъде сред обиколки 37 и 43, когато водачите да се върнат към медиум. Алтернативният вид за два стопа още веднъж включва начало с медиум и прекосяване към хард сред обиколки 11 и 17. В този случай второто прекъсване би трябвало да пристигна сред обиколки 41 и 46, а на колите да бъдат обути меките смеси на Пирели.

Изпълнението на всички тези тактики обаче ще зависи напълно от метеорологичните условия и положението на пистата. От нощес над трасето съвсем не е спирало да вали, което значи, че пистата е доста зелена, защото и дребното каучук, който бе отсрочен по нея се е отмил. Освен това упованията са и в хода на надпреварата също да превали, а дъждовете в Маями по това време на годината съвсем в никакъв случай не са леки. Това значи, че е изцяло допустимо да забележим в приложимост и гумите интермедия или даже тези за рисково мокра писта. Не е изключено дъждът да бъде толкоз мощен, че да наложи прекъсването на конкуренцията с червени знамена.

И въпреки всичко в случай че тези прогнози не се осъществен е значимо да погледнем кой водач с какви гуми за изсъхнало разполага преди старта. Серхио Перес, който ще потегли от полпозишъна, има налични два комплекта чисто нови гуми медиум и един хард, а същото се отнася за неговия съотборник Макс Верстапен, който ще потегли девети след грешката си в квалификацията през вчерашния ден.
 Перес завоюва квалификацията в Маями, Верстапен започва едвам 9-ти след неточност и малшанс Перес завоюва квалификацията в Маями, Верстапен започва едвам 9-ти след неточност и малшанс
Същата наличност от гуми имат и двамата водачи на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Леклер, които ще потеглят надлежно трети и седми. Фернандо Алонсо, който ще застане до Перес на първата редица няма нито един комплект чисто нови сликове, само че това е нещо общоприетоо за екипа на Астън Мартин пред последните две години. Испанецът има два чифта карани гуми медиум и един чифт от вида хард. Почти всички водачи, които чакаме да бъдат в челото на класирането довечера разполагат и с по три комплекта гуми софт, които бяха употребявани в квалификацията през вчерашния ден. 

Състезанието за Гран При на Маями, пети кръг за сезон 2023 във Формула 1, стартира довечера в 22:30 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР