През миналата година европейският пазар стана свидетел на появата на една

...
През миналата година европейският пазар
стана свидетел на появата на една
Коментари Харесай

Новото Peugeot 508 SW : Повече от очакваното

През предходната година европейският пазар стана очевидец на появяването на една от най-впечатляващите коли на Peugeot за последните няколко години. Френският производител зарадва автомобилни почитатели с напълно новото 508- модел, който сграбчи сърцата с футуристично изглеждащи, само че и извънредно стилни екстериорни линии, върхов ергономичен интериор, високотехнологични решения и обща приятност от ръководството типична за кола от доста по-висок клас.

Единствената евентуална рецензия, която получи новото потомство на Peugeot 508 беше свързана с това, че то към този момент не беше онзи познат модел, който доста сполучливо можеше да бъде изполван и като фамилен автомобил. И нямаше по какъв начин да бъде, просто защото колата не е била замислена като такава още от белия планов лист. Новата генерация на 508 е представителен автомобил флагман, с типични дизайн решения от купетата, седаните и фастбек представителите- подобен, който се чувства в свои води и наподобява ужасно както в града на лятно празненство, по този начин и на магистралата, и на някой изпълнен със спънати завои планински път.

Сега, малко повече от половин година след пазарното лансиране на новото поколение на българския автомобилен пазар и единствено няколко месеца след признанието му за , одобряваме на родна територия и неговата многолика и многопрофилна версия, а точно комбито 508 SW.

Изцяло новото Peugeot 508 SW надгражда изключително сполучливо върху базата на 508 и предлага решение на неправилната критика във връзка с семейната насоченост на новата генерация на флагмана. За да показва правотата на своята изначална идейна идея, екипът на френската марка е основал един автомобил, който посредством на скулптурираната си задница е едновременно и комби, само че и кола, която продължава да излъчва основното достойнство на базовата си структура, а точно страстта.

Линиите на тавана са скосени и елегантни и придават на купето по-скоро типични за фастбек моделите черти, само че в същото време не оставят никакви въпросителни относно добавената функционалност в товарното отделение и пространство на задния ред седалки. Като различен характерен образец за измеренията на отдадеността към функцията и дизайна на френската марка можем да посочим вратите на новото 508 SW, които следвайки концепцията от 508, са отново безрамкови- както предните, по този начин и задните.



Новото Peugeot 508 SW, което стъпва на българския авто пазар успоредно с лансирането си на основните европейски, разполага с новото поколение бензинови PureTech и дизелови BlueHDi мотори. Потребителите имат опция да избират сред две бензинови версии- PureTech 180 и PureTech 225 с 8-степенна автоматична трансмисия, както и сред четири дизелови- BlueHDi 130 с 6-степенна ръчна кутия, BlueHDi 130 с 8-степенна автоматична трансмисия, BlueHDi 160 и BlueHDi 180 с 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Говорейки са автоматизираната предавателна кутия би трябвало да споменем, че инженерният екип на френската марка е свършил великолепна работа, като я е конфигурирал чудесно и крайният резултат е изцяло съпоставим с тези при утвърдени към този момент производители на луксозни коли. В другите режими на ръководство на автомобила, нейната реакция изцяло дава отговор на общата концепция, като в ECO изреждането е оптимално бързо и плавно, а в Sport оборотите се задържат по-високи, като превключването е удовлетворяващо бързо.

Няма по какъв начин да разясняваме модел на Peugeot от последните няколко години, и особенно такъв който в този момент дебютира на пазара, и да не споменем за наличието на бордовата система PEUGEOT i-Cockpit. При 508 SW тя участва в най-новата си еволюционна версия, в комбинация с типичния за френската марка компактен, само че и доста функционален спортен волан. Цялата тази апаратура е заобиколена от висококачествени материали, приятни за окото и ръката повърхности и форми, специални декоративни детайли за предното табло, средната подпора и праговете на вратите, множество спомагателни товарни отделения за дребни движимости и бутилки, ергономични AGR предни седалки с възможност за осъществяване с функционалност за масаж и кожена тапицерия Alcantara, задни седалки с опция за наклоняване на облегалката, панорамен стъклен таван и други.

Мултимедийната и инфо-комуникационната свързаност е обезпечена посредством системата Mirror Screen с Mirrorlink®, съгласуваност за мобилни телефони с Android Auto™ и Apple Carplay™, 4 USB входа, PEUGEOT Connect SOS & Assistance автоматично повикване при положение на пътен случай и други.

По отношение на технологичността на новото Peugeot 508 SW можем да кажем, че той е наличен с редица системи за повишаване на комфорта и сигурността, като се разчита на голям брой системи за подпомагане на ръководството. Сред основните тук можем да посочим изцяло диодно осъществяване на осветителната система, високотехнологична система за нощно виждане, адаптивен круз надзор с функция за автоматизирано прекъсване и потегляне при придвижване в трафик, система за задържане на транспортното средство в пътното платно, автоматизиран паркинг асистент, автоматизирана спирачна система с функция за различаване на пешеходци и велосипедисти (от 5 до 140 км/ч), автоматични фарове и други.

Вратата на товарното поделение на новото Peugeot 508 SW, която може да бъде отворена и дистанционно, предлага достъп до багажник, подът на който се намира на само 63.5 см от земята, с съдържимост от 530 литра с разпъната разграничителна мрежа. Задният ред седалки на комбито предлага делимост в отношение 2/3-1/3 и е оборудван с функция Magic Flat за елементарно прегъване на облегалките. В този случай, свободният обем в задната част на автомобила достига внушителните 1780 литра. В комбинация с спомагателния шир на втория ред седалки, базата на новото 508 SW е идеално решение за фамилии с няколко деца.

Peugeot 508 SW продължава по пътя на 508 и следва стратегията на френската марка да предлага повече от предстоящото. Защото новата версия на модела е същинско комби, но и първокласна представителна кола, с която в това време доста сполучливо можеш да удовлетвориш моментното си предпочитание за динамично ръководство на пътя. Има го също така и моментът на нежеланието да пуснеш волана, а да продължиш с шофирането.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР