През миналата година bTV инвестира част от печалбата си в

...
През миналата година bTV инвестира част от печалбата си в
Коментари Харесай

Приходите на "БТВ Медиа груп" растат и през второто тримесечие

През предходната година bTV влага част от облагата си в ново, съвременно студио

[bTV] Приходите на " БТВ Медиа груп " са се повишили през второто тримесечие, откакто се сметнат валутните промени през интервала. Печалбата на групата също продължава да пораства с големи темпове. Това демонстрират данните от отчета за интервала на Central European Media Entertprises (CME), компанията майка на българската медийна група, в която максимален акционер след придобиването на Time Warner е американският телекомуникационен колос AT&T.

Валутният фактор

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Общите доходи на " БТВ Медиа груп " за интервала, без да се сметне валутния фактор, са 22.6 млн. $, с 3.5% по-малко по отношение на година по-рано. За шестмесечието приходите са 41.9 млн. $, също стесняване с 2.2% на годишна база. Оперативната облага продължава да пораства. След като през първото тримесечие тя се подвигна с над 120%, в този момент облагата е 7.9 млн. $, 40% покачване по отношение на година по-рано. Общо за шестмесечието " БТВ Медиа груп " е на облага от малко над 14 млн. $ – или 62.8% покачване по отношение на 2018 година

Приходите на " БТВ Медиа груп " обаче порастват, в случай че се сметнат измененията във валутния курс. В този случай оборотът се усилва с 2.5% за тримесечието и 4.5% за шестмесечието на годишна база. Печалбата пък се усилва с 47.2% за трите и 72.4% за шестте месеца.

В портфолиото на " БТВ медиа груп " влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

Цялата CME регистрира най-малък растеж от под 1% на приходите за тримесечието, до 183.6 млн. $. За цялото полугодие се следи стесняване с 2% до 330 млн. $. Оперативната облага за тримесечието се усилва с 21% до 60.4 млн. $, а за шестмесечието е 88.1 млн. $. Компанията отбелязва, че резултатите на групата са мощно изкривени поради промени във валутните курсове. При непрекъснат валутен курс, приходите на групата за тримесечието се увелчиават с 8%, а облагата – с 29%.

" Не можехме да се надяваме на по-силни резултати през второто тримесечие ", разяснява Майкъл Дел Нин, един от двамата изпълнителни шефове на европейската група. " Ако разгледаме резултатите на групата и вземем поради измененията във валутния курс, това е най-силното ни второ тримесечие от четири години насам. "

Все още без договорка

В края на март тази година CME разгласи публично, че стартира развой по ревизиране на други възможности за бизнеса, в това число и цялостна или частична продажба на групата, обединение, или рекапитализация. Още тогава от компанията разясниха, че не са сигурни, че изследването ще докара до договорка, както и че няма избрани периоди за процеса.

Изминалото тримесечие беше по-тихо във връзка с евентуално придобиване на CME и нов притежател няма, нито обществена информация за такива проекти. Според информации на българския пазар в случай че въпреки всичко има договорка за промяна на собствеността на CME (а надлежно и на " БТВ Медиа груп " ), то тя ще се случи най-рано в края на годината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР