През месеците януари и февруари експертите на РИОСВ - Монтана

...
През месеците януари и февруари експертите на РИОСВ - Монтана
Коментари Харесай

РИОСВ – Монтана прибира над 16 бона от глоби на нарушители

През месеците януари и февруари специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана са направили 87 инспекции на 50 обекта, от които 54 били планови и 33 - изключителни. Съставени са 2 акта и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 16 400 лева Постъпилите към този момент суми от санкции и имуществени наказания са 5 660 лв., от еднократни и настоящи наказания – още 771.55 лева
Както BulNews.bg заяви, единият санкциониран е кмета на Видин Цветан Ценков. Той е отнесъл 3 000 лв. санкция, че като отговорно лице не е предотвратил изхвърлянето на боклуци на неразрешени за това места и не е провел почистването им.
За сходни нарушавания са санкционирани още двама кметове от региона – този на село Антимово – Северин Петров, и на Бела Рада – Красимира Стефанова. И двамата са отнесли по 1 400 лв..
Санкциониран с 600 лв. пък е аграрни собственик, който разорал площи, попадащи в предпазена зона „ Западен Балкан “.
Най-солената санкция е отнесъл „ Свинекомплекс Дунавци “ ЕООД. На компанията е наложена имуществена глоба в размер на 10 000 лева за неизпълнено изискване от комплексното позволение за интензивно развъждане на прасета.
На „ ВиК “ - Монтана е наложена глоба от 48.22 лв. поради пречиствателната станция на село Расово за превишаване на индивидалните емисионни ограничавания в позволение по индикатори „ Неразтворени субстанции “.
Две компании пък са глобени поради превишаване на правила на възможни излъчвания – прахуляк. На „ Берг Монтана Фитинги “ ЕАД - Монтана, индустриална площадка, е наложена санкция в размер на 462,12 лева Символичната сума от 4.11 лв. ще заплати и „ Випом “ АД – Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР