През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия

...
През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия
Коментари Харесай

Представиха успехите на децата от община Банско в извънучебната дейност

През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия ни съгражданин Паисий Хилендарски, 260 години от написване на „ История славянобългарска “ и 60 години от канонизацията на отец Паисий, в поредност от изявления представяме триумфите на децата от община Банско в извънучебната активност през завършващата образователна година.

Децата ни са почтени наследници на Паисий Хилендарски и ние сме горди, че те носят в себе си искрата на Възраждането, будния разум и предприемчивостта на предците си. А методът да ги покажат е посредством резултатите от техния труд в полето на знанието.

Логично, от Професионална гимназия по електроника и енергетика гр. Банско най-вече наградени възпитаници има в региона на електрониката.

В районния стадий на надпреварата по приложна електроника "Мога и зная по какъв начин " в гр. Пловдив, тимът на ПГЕЕ завоюва първо място. Отличени в отборното присъединяване са Николай Юнчов, Мехмед Мустафов, Радослава Топузова и Юлиан Иванов. Николай и Мехмед са носители на отборната купа за първо място и в Национално съревнование по приложна електроника "Мога и зная по какъв начин ", извършено в гр. Банско, а Радослава и Юлиан – на купа за отборно трето място. Същите младежи са призьори и в самостоятелното класиране в районното и националното съревнование „ Мога и зная по какъв начин “.

Учениците в ПГЕЕ имат ползи и отвън учебната си компетентност „ Приложно програмиране “. Те пишат есета, рисуват и спортуват. В Националния конкурс за есе на тематика „ What matters to me and why?” на фондация „ Солидарност в деяние “ Александър Кулин, Ива Колчагова и Теодора Левтерова са спечелили. Те получават цялостна стипендия за присъединяване в един от летните юношески лагери Immersion Academy, където ще развият уменията си за водачество и сериозно мислене

Деница Пантева е притежател на 3-та премия за рисунка в книжовен конкурс в гр. Сливен "Залезът. Ливадите. И аз... ", "Пейзажът се простира пред очите ми "

Валентин Рахов завоюва сребърен орден с лява и бронзов орден с дясна ръка на Европейско състезание по канадска битка във Вилнюс (Литва), а Мартин Рошков завоюва първо място при мъжете по фрирайд в парк Картала (Рила).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР