През месец юни стартира проектът Аз спортувам на фондация Играй

...
През месец юни стартира проектът Аз спортувам на фондация Играй
Коментари Харесай

Над 140 момичета и момчета стават част от магията на волейбола с проекта Аз спортувам на фондация Играй с Развитие

През месец юни започва планът " Аз спортувам " на фондация " Играй с Развитие ", утвърден от Министерство на младежта и спорта по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия, по член 10а от Закона за хазарта за 2019 година

Все по-често се следят отрицателни трендове във връзка с разнообразни форми на експанзия, зависимости и рисково държание измежду младежите. Програмата на ММС е ориентирана директно за обезпечаване на подкрепяща и насърчаваща среда за личностна, професионална и обществена реализация на младежите в страната, посредством създаване на обществено отговорно държание и предварителна защита на разнообразни форми зависимости и/или експанзия, с което да се подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и поддържат връзка те.

Проектът е създаден като мярка за влияние и смяна на поведенческите модели на младежите. Често те стават жертва на зависимости и се поддават на разнообразни форми на експанзия. Това изключително се отнася за децата в неравностойно състояние, чието всекидневие е обвързвано с рискови групи и ползи.
 Снимка 438425
Източник:

Спортът е средство за обществено включване на младежите и за основаване на умения за положителни контакти и взаимоотношения. Практикуването на спорт усъвършенства паметта, развива познавателните качества, координацията, основава условия за създаване на обществено отговорно държание посредством поощряване на здравословен метод на живот, предварителна защита на експанзия и разнообразни форми на зависимости измежду младежите. Многобройни проучвания демонстрират, че интензивно спортуващите младежи се оправят по-добре в учебно заведение от връстниците си, които не се занимават със спорт. В спорта те усвояват значими обществени умения - да поддържат връзка положително със съотборниците си, да се оправят с сложни положения, да имат отговорност към тима, да одобряват умерено провалите и да се радват на успехите. По този метод постоянно се основават другарства, които остават за цялостен живот.

Изследванията демонстрират, че децата практикуващи спорт имат по-висок здравен статус, по-добра адаптивност към средата и като цяло се осъществят по-успешно в живота. Децата-спортисти порастват по-уверени в себе си и в личните си благоприятни условия и имат вяра, че ще съумеят в това, за което поставят старания. Те израстват по-уверени и уравновесени, като посредством спорта получават умения да могат да реагират на всевъзможни обстановки и в житейски проект.

Спортът, дружно със фамилията и учебното заведение, оказва помощ за основаването на положителна и предвидима среда за децата и те получават чувството за непоклатимост и сигурност в техния живот.

Целевата група на плана са 140 подрастващи сред 15 и 29 години, от които 20 в неравностойно състояние и в риск. Основните действия, способстващи за сполучливата реализация на плана, включват създаване и разпространяване на осведомителни материали; осъществяване на демонстрации и обществени събития за показване и разпространение на разнообразни благоприятни условия за упражняване на спорт в свободното време като опция на рисковото поведение; осъществяване на прояви със състезателен темперамент за поощряване на здравословния метод на живот и/или за предварителна защита на рисковото държание измежду младежите.

- " Аз спортувам " ви води в спортните зали;

- " Аз спортувам " ви прави част от един тим и обичаната игра волейбол;

- " Аз спортувам " възпламенява искрата, сочеща пътя към успехите и медалите;

- " Аз спортувам " възпитава, стимулира, основава нови приятелства;

- " Аз спортувам " значи здраве и самоувереност;

- " Аз спортувам " е бариера за улицата и заплахите на времето ни.
 Снимка 438423
Източник:

Целта е включване на допустимо по-голям брой младежи в действия, които ще подкрепят построяването на привички за здравословен и физически деен метод на живот като модел за предварителна защита на експанзията и другите форми на зависимости, както и за създаване на обществено отговорно държание.

За спомагателното информиране и гласност на плана ще се изработят плакати за обозначаване на обществените събития, табели и стикери за обозначаване на плана. Бюджетът на плана възлиза на 39 950 лева Срокът за осъществяване е от 20 юни до 30 септември 2019 година.

" Спортът учи, възпитава, прави ни по-здрави и виновни.

Целта ни е посредством спорта да обърнем внимание на предварителната защита на зависимости и експанзия, както и създаване на умения за разпознаването им.

Елате с нас на игрището. Започваме! ", въодушевяват всички подрастващи волейболни гении от " Играй с развиване ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР