През месец юли в област Монтана са настъпили 67 пътно-транспортни

...
През месец юли в област Монтана са настъпили 67 пътно-транспортни
Коментари Харесай

Черна статистика: 1 загинал и 14 ранени при катастрофи в Монтанско през юли

През месец юли в област Монтана са настъпили 67 пътно-транспортни катастрофи, от които 12 тежки, сочат данните от доклада на Министерство на вътрешните работи.
При пътните злополуки е умрял 1 човек и са ранени 14. В съпоставяне със същия месец на миналата година, произшествията са били с 12 повече, починалите с един повече, а ранените с 6 повече.
През месеца са открити 2802 нарушавания на Закона за движене по пътищата, за които са формирани 409 акта, 798 фиша и 1 492 електронни фиша за превишена скорост.
За неспазване на преимущество, знаци и сигнали са глобени 168 извършители, за неизползване на предпазни колани и каски – 135, за нередовни пътни документи – 101, за погрешно прекъсване и паркиране – 98, за ръководство на техническо неизправно МПС - 47. Заловени са 18 водачи, използвали алкохол; 1 лидер, използвал опиати и 21 неправоспособни водачи. Без застраховка „ Гражданска отговорност” са открити 32 нарушителя. При контрола на пътя са санкционирани и 5 пешеходци, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
34 са краткотрайно отнетите шофьорски книжки, на 38 пътни транспортни средства са прекъснати регистрациите, а 4 краткотрайно са спрени от придвижване.
През миналия месец са извършени 30 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижването по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР