През месец юли голяма част от туроператорите отменят пътуванията за

...
През месец юли голяма част от туроператорите отменят пътуванията за
Коментари Харесай

Руснаците планират лятната си почивка в Сочи


През месец юли огромна част от туроператорите анулират пътуванията за чужбина, в това число за България

В изискванията на неустановеност с датите на унищожаване на рестриктивните мерки както в Русия, по този начин и в чужбина, туроператорите в страната са принудени да пренастроят проектите си за лятото.

Надежди за обновяване на интернационалния туризъм през идващия месец към този момент съвсем няма и организациите не желаят да поемат опасности и по тази причина анулират туровете с полети през юли. Това към този момент обявиха туроператорите ANEX Tour, PEGAS Touristik, TEZ Tour, Coral Travel, Intourist, написа Асоциацията на туроператорите в Русия (ATOR).

Несигурна отмора

От PEGAS Touristik споделят, че компанията е подготвена да резервира туристически артикули, чието тръгване е трябвало да се извърши от 01.03.2020 година до 31.07.2020 година с всички съществени условия на пътешестване (посока, хотел, цена, брой дни на пътуване), за различен интервал.

От компанията изясняват, че в случай че пътуването е било планувано от 01.07.2020 година до 31.07.2020 година, тогава можете да резервирате туристически артикули с всички съществени условия, с тръгване от 01.08.2020 година до 15.11.2020 година или тръгване от 01.07.2021 година до 31.07.2021 година

За клиенти на ANEX Tour, чиито пътувания не могат да бъдат извършени през юли, важат общоприетите условия за смяна на туристически пакети въз основа на чартърни полети до 18 дестинации (България, Виетнам, Гърция, Доминиканска република, Индия, Испания, Италия, Кипър, Куба, Мароко, Мексико, ОАЕ, Тайланд, Тунис, Турция, Хърватия, Черна гора, Шри Ланка).

От ANEX Tour оповестиха, че до момента те са отменили пътуванията до Турция от 1 до 15 юли.

Турове до България, Виетнам, Гърция, Индия, Испания, Кипър, Мароко, Обединени арабски емирства, Тунис, Турция, Хърватия, Черна гора, Шри Ланка с дати на тръгване от 1 до 31 юли - могат да бъдат разсрочени за интервала от 1 септември до 20 декември 2020 година или от 10 януари до 31 юли 2021 година

Туристите, които е трябвало да летят до Доминиканската република, Куба или Мексико от 1 март до 31 юли, могат да трансферират пътуването без доплащане за интервала от 1 септември до 20 декември 2020 година или от 1 март до 31 юли 2021 година

Туристите, които е трябвало да летят до Тайланд от 1 до 31 юли, ще могат да отсрочат датите на пътешестване от 1 август 2020 година до 20 декември или от 3 март 2021 година до 31 юли 2021 година

Сочи като опция

В уеб страницата на асоциация прибавят, че съветските туроператори записват внезапно нарастване на търсенето на почивки в Сочи. Според специалисти, при опазване на затворените граници и по-нататъшното унищожаване на рестриктивните мерки на главния черноморски курорт в Русия, динамичността на продажбите ще се усили. Включително нарастването на броя на настояванията в последния миг.

Туроператорите, интервюирани от изданието на ATOR, са единомислещи в оценката на възходящия интерес на туристите за отмора в Сочи. Те споделят, че това се дължи на редица фактори като отварянето на хотели с друг потенциал, на нови обекти като от ден на ден места за хранене. Този месец беше отстранен и наложителният негативен тест за ковид.

Така съгласно представители на туроператора Coral Travel търсенето на турове в Сочи видимо се е нараснало незабавно след премахването на карантината в Краснодарския край от 21 юни, туроператорът е имал поръчки за пристигания от 23-25 ​​юни.

Според наблюденията на туроператорите, преди всичко, почивки там се резервират през юли, само че в това време броят на заявките през целия сезон последователно пораства. В топ продажбите на туроператорите ANEX Tour, TUI Русия, " Руск експрес ", " Мултитур ", ICS Travel Group и TEZ TOUR, юли е водач, последван от най-вече запитвания през август.

Експертите на TEZ TOUR предвиждат огромно отсрочено търсене в посоката: компанията към този момент е записала 50% нарастване на продажбите в курортите на Краснодарската територия.

Според участниците на пазара, ако Сочи се върне „ към естествения си живот " и при изискване, че пътуването в чужбина към момента не е разполагаем, търсенето на резервации в последния миг може да се усили в посоката.

Според специалистите на ANEX Tour може да има повече поръчки при започване на юли, когато туристите осъзнаят, че сезонът на ваканциите в действителност е почнал и не желаят ваканцията им да бъде обременена с ограничавания.

Според експерти на ICS Travel Group факторът на затварянето на границите може да бъде определящ. Ако това „ статукво " продължи до септември, тогава търсенето в последните минути ще нарасне, споделят представители на този туроператор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР