През месец юли експертите от РИОСВ са проверили над 40

...
През месец юли експертите от РИОСВ са проверили над 40
Коментари Харесай

Проверяват над 40 обекта за контрол на управлението на отпадъци в Пазарджишко

През месец юли специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда са ревизирали над 40 обекта за надзор на ръководството на битовите, строителните и индустриалните боклуци и сигнали за нерегламентирани сметища. Това заяви Цветана Чочева - специалист в РИОСВ-Пазарджик, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
Превантивната и контролна активност на екоинспекторите е довела до изчистването на нерегламентирано бунище край велинградското село Света Петка, отстранени са нерегламентирано съхранявани боклуци от излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение от частен парцел в Пазарджик, съобщи Цветана Чочева - специалист в РИОСВ-Пазарджик.
Собственикът на млекопреработвателно дружество в село Равногор е отстранил пропуски при погрешно ръководство на отпадъците на индустриалната площадка. Лечебно заведение в град Панагюрище сложи съдове за разделно събиране на отпадъците, генерирани от активността му.
След извършен надзор за ръководство на битови и строителни боклуци са установени административни нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците от кмета на община Стрелча, добави Чочева. Съставени са два акта и е наложена насилствена административна мярка, в това число с прекратяване на достъпа до територията на депото, посредством запечатване и пломбиране. Целта на мярката е преустановяване на нерегламентирано изхвърляне на боклуци на общинското хранилище. Постигнат е предстоящият резултат и няма нови нарушавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР