През месец юли 101 кучета от приютите на ОП "Екоравновесие"

...
През месец юли 101 кучета от приютите на ОП "Екоравновесие"
Коментари Харесай

637 кучета са осиновени от приютите на Екоравновесие от началото на годината

През месец юли 101 кучета от приютите на Оперативна програма "Екоравновесие " са намерили нов дом, като от началото на годината осиновените кучета са 637, осведоми Столичната община.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да ги види в общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година, или в приютите кв. "Слатина " и кв. "Сеславци ", където са приютени дребни четириноги.

Екипът на "Екоравновесие " регистрира също, че през юли са хванати общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им.

Доброволно от притежатели, заради неспособност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец за настаняване в подслон са предадени 17 кучета.

В общинската ветеринарна клиника "Връбница " за лекуване са постъпили 32 кучета.

По акцията за безвъзмездна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38 кучета.

Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират гратис, да ги записват, обезпаразитят, имунизират и да им слагат микрочип, се показва в информацията. Всеки собственик може да съобщи предпочитание за кастрация на кучето си през интернет страницата на Оперативна програма "Екоравновесие " или на телефоните на предприятието. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР