През месец май Спас Панчев (вторият отдясно) присъства на отварянето

...
През месец май Спас Панчев (вторият отдясно) присъства на отварянето
Коментари Харесай

Напрежение в "БСП за България"

През месец май Спас Панчев (вторият отдясно) участва на отварянето на Масонския храм на Обединената Велика Ложа на България във връзка 25-тата й годишнина.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Христо Иванов: До две години ще има парламентарни избори

Задачата пред " Демократична България " е да създаде стратегия за национална промяна, която да съдържа съответна визия за смяна на страната
24 юни 2018
Българска социалистическа партия ще внесе нов избор на съмнение за сигурността
12 юни 2018 Неочаквано напрежение породи в обединението на Българска социалистическа партия - " Българска социалистическа партия за България ", откакто в събота земеделците от съюз " Александър Стамболийски " взеха решение да се явят независимо на локалните избори следващата година. Това е нарушаване на съглашението им със социалистите от 2017 година, с които участваха с общи листи за Народно заседание. То планува да не се конкурират и на следващи вотове.

" Решението беше взето на 44-тия конгрес единомислещо - нямаше нито един срещу или въздържал се ", сподели за " Капитал " депутатът земеделец Димитър Георгиев. Лидерът на съюза - Спас Панчев също е депутат в групата на Българска социалистическа партия. Според Георгиев безусловно всички изказали се на форума кметове, зам.-кметове и общински съветници настояли за тази позиция. На последните локални избори през 2015 година ЗС " Александър Стамболийски " се яви независимо. В Пловдив, да вземем за пример, левите земеделци имат четирима общински съветници, а Българска социалистическа партия с един повече, уточни мощните страни на придвижването Георгиев. Той самият беше един от четиримата общинари преди през 2017 година да стане народен представител.

Групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание не понижава, към този момент

Решението на конгреса е в нарушаване на съдружното съглашение с Българска социалистическа партия от 2017 година, в което написа, че партиите не може да се конкурират на избори. " Оттук нататък чакаме сътрудниците да се произнесат ", призна Георгиев. Той напомни, че двамата с Панчев са били правилни към парламентарната група и нямат желание да я напущат. " Само преди три дни се подписахме под настояването за избор на съмнение ", уточни Георгиев. Той не искаше да разсъждава за разновидността, в случай че групата на " Българска социалистическа партия за България " реши да ги изключи, само че въпреки всичко допусна, че в случай че се стигне до там, несъмнено с Панчев ще останат в Народното събрание като самостоятелни депутати.

Първата реакция на Корнелия Нинова за решението на земеделския съюз беше в неделя пред bTV - " На парламентарни избори е дружно с Българска социалистическа партия, тъй като не може да трансферира границата от 4% самичък, а на локални избори самичък и против Българска социалистическа партия. В понеделник ще се съберем управлението и съдружните сътрудници, ще решим какво ще вършим ". Тя твърди, че в локалните управляващи съветниците на " Александър Стамболийски " гласоподават против червени кметове. Попитана дали се тормози, че депутатите от левицата могат да останат с двама по-малко, Нинова сподели - " Не, значими са правилата и чистотата в политиката ".

Социалистите нямат интерес да гонят двамата земеделци, тъй като " относителната им тежест " в Народното събрание ще намалее. От друга страна биха си икономисали отчисления от държавната дотация, които вършат към представителите на " Александър Стамболийски ", а и до момента не се е забелязвало разминаване в позициите им по значими въпроси, с цел да се тормозят, че като самостоятелни земеделците ще гласоподават против тях. Една от запаметяващите се начинания на Спас Панчев преди години беше за анулация на цялостната възбрана за пушене навън, само че дружно с него на тази позиция беше Нинова, тогава редови народен представител от Българска социалистическа партия.

Настояването за независимо явяване на локалните избори е, тъй като из страната съвпадението на ползи и местни обединения е извънредно разнообразно и характерно, и в този смисъл в действителност се получава по този начин, че земеделци и социалисти са съперници. Освен това огромният сътрудник отрежда на дребния неизбираеми места в общите листи. Защо Спас Панчев се е съгласил с изискването да се явяват дружно на всички избори в съглашението с Българска социалистическа партия от 2017 година? Отговорът на някои членове на управлението на съюз " Александър Стамболийски " е - " тъй като станало небрежно ".

Кои са двамата земеделци в Народното събрание

Димитър Георгиев и Спас Панчев са единствените представители на земеделска организация в Народното събрание. Лидерът членува още в казионния Български земеделски народен съюз от преди 1989 година Той беше зам.-министър на защитата по време на тройната коалиция, а от 2009 година непроменяемо е народен представител с листата на левицата. Любопитно е, че Панчев е работил дълги години в " Техноимпортекспорт ", а когато предприятието се приватизира под името " Техноимпекс " Корнелия Нинова го заварва като изпълнителен шеф и го сменя. Панчев е ръководител на Съюза на българските филателисти, член е на настоятелството на храм-паметник " Св. Александър Невски ". В 44-то Народно заседание влезе от листата в Стара Загора, където беше на трета позиция.

Димитър Георгиев е някогашен футболист от " Ботев " (Пловдив), общински консултант в града от 2015 година От 2017 година е народен представител от левицата от листата на Пловдив - област. На последния конгрес на Българския футболен съюз при започване на 2018 година той беше определен за член на Изпълнителния комитет. От събота е член на Постоянното наличие на ЗС " Александър Стамболийски ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР