През месец май ще се навършат две години, откакто Зинедин

...
През месец май ще се навършат две години, откакто Зинедин
Коментари Харесай

Зидан е избрал следващия си отбор, но не е ПСЖ

През месец май ще се навършат две години, откогато Зинедин Зидан за последно е беше край тъчлинията. Бившият треньор на Реал Мадрид обаче не е какъв да е. Той може да изчака подобаващия миг и да изчака най-хубавата свободна позиция.

Според френската медия RMC Sports този миг към този момент е настъпил и тимът, за който сега Зидан мисли, е не какъв да е различен, а Ювентус. Това е клуб, който французинът познава чудесно от времето си като състезател на „ биаконерите “ сред 1996-а и 2001-а година. Изданието твърди, че даже Ювентус да не се класира за Шампионската лига, това няма да е основен фактор за неговото решение, защото той мисли повече за дълготрайния план.

Основният препъникамък по пътя на Зидан към „ Алианц Стейдиъм “ е актуалният треньор на отбора – Масимилиано Алегри. Договорът му с Ювентус е до 2025-а година, като печели по 7 милиона евро чисто годишно. Ако го сменят с различен треньор, то от клуба ще би трябвало да му платят 20 милиона евро под формата на отплата, а поради актуалното финансово положение на „ бианконерите “, въпросът надалеч не е банален.

Към това се прибавя фактът, че управлението на Ювентус не мислят да уволняват Макс Алегри, даже когато бяха девети в таблицата този сезон, още преди да им бъдат отнети 15 точки от актива, а след това - върнати. Сега, когато резултатите още веднъж се усъвършенстваха и след класирането за полуфиналите в Лига Европа, мисълта за промяната на Алегри не стои на дневен ред.

Френският първенец Пари Сен Жермен към този момент се опита да изкуши Зидан след напускането на Маурисио Почетино, само че в последна сметка не се стигна до съглашение сред страните. Очакванията обаче след края на акцията Кристоф Галтие да бъде уволнен и парижаниотново да се насочат към Зидан, само че съгласно информация на RMC Sport, именитият французин не е склонен с метода на ръководство на парижкия клуб от стана на притежателите „ Катар Спортс Инвестмънт “.

Zidane could return to his former club
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР