През месец май българските правозащитни органи са иззели над 200

...
През месец май българските правозащитни органи са иззели над 200
Коментари Харесай

Coindesk: България разполага с биткойни за 3,3 млрд. долара

През месец май българските правозащитни органи са иззели над 200 000 биткойна при разтрошаване на незаконна група, оповестява борсата за електронната валута Coindesk.

Стойността на конфискуваните биткойни към сегашен ден надвишава 3 милиарда $.

По информация на Югоизточния европейски център за правоприлагане (SELEC), peгиoнaлнa opгaнизaция, в която членуват 12 страни, измежду които и Бългapия, публикувана в прессъобщение от 19 май, през същия месец са конфискувани общо 213 519 биткойна при акция, в която са задържани 23 български жители. В прессъобщението се споделя, че длъжностни лица са показали хипотетична митническа машинация като причина за арестите и конфискацията на активите.

В интервала от май до през днешния ден, цената на иззетите биткойни се е покачила от 500 милиона $ до към 3,3 милиарда $, при цена от 15 524 $ за биткойн съгласно индекс BPI на Coindesk от четвъртък.

Длъжностните лица са декларирали, че незаконната група е създала вирус, който им е разрешил да хакнат компютрите на българската митница и да избегнат заплащането на към 10 милиона лв. митнически такси за вноса на разнообразни артикули в страната. В прессъобщението се показва, че вирусът е качен на държавните машини от подкупени сътрудници.

От Coindesk разясняват, че все още не е известно какво прави българското държавно управление с конфискуваните биткойни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР