През месец март 2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) е

...
През месец март 2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) е
Коментари Харесай

Прокуратурата и ДАНС в пряка връзка с британските служби за производството за шпионаж срещу петима българи

През месец март 2023 година Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за шпионство. С постановления на наблюдаващия прокурор е предоставено на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) осъществяване на избрани дейности по случая. Извършени са мероприятия както по повод определяне на активността на арестуваните във Англия лица, по този начин и на други български жители, намиращи се на територията на Република България и имащи директно отношение към цялостното откриване на незаконната активност.

Това оповестиха от Софийската градска прокуратура по отношение на публикуваната от английските управляващи информация за повдигнати обвинявания за шпионство на петима български жители на територията на Англия.

Съвместната работа с английските сътрудници има значително значение в процеса по противопоставяне на незаконни похищения, засягащи националната сигурност на Република България и престижа на страната в интернационален проект. В процеса на работа по досъдебното произвеждане, прокуратурата и ДАНС са в директна връзка с английските сътрудници.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР