През месец февруари в област Монтана са настъпили 38 пътно-транспортни

...
През месец февруари в област Монтана са настъпили 38 пътно-транспортни
Коментари Харесай

МВР: 2-ма са загинали, а 13 са ранени при 38 тежки катастрофи през февруари в Монтанско

През месец февруари в област Монтана са настъпили 38 пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 2-ма жители, а 13 са ранени. Това излиза наяве от информация на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Броят на тежките пътни произшествия през месеца е 9. В съпоставяне със същия месец на 2022 година, ПТП-тата са били 52 - понижението е 14, като няма починали, а ранените са били 19, което е с 6 повече от същия интервал за предходната година.
Установените нарушавания на Закона за придвижване по пътищата през предишния месец са 2 009, като от тях 1 129 са нарушавания на скоростните режими. През месеца са формирани 263 акта и 581 фиша. Най-голям е броят на санкционираните за неспазване на преимущество, знаци и сигнали – 207. Следват глобените за неизползване на предпазни колани и каски – 128, водачите с нередовни пътни документи – 102, санкционираните за погрешно прекъсване и паркиране – 57 и за ръководство на механически неизправни МПС - 29. Заловени са 16 водачи, движели се без наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “. Броят на откритите неправоспособни водачи е 10; на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол – 8; на използвали наркотични субстанции - 6.
През месеца са санкционирани 16 пешеходци и 8 водачи, употребили мобилен телефон по време на шофиране. Установени са още 215 други нарушавания на водачите и 62 други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата /ЗДвП/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР