През месец декември приключват няколко кампании, които Община Пловдив и

...
През месец декември приключват няколко кампании, които Община Пловдив и
Коментари Харесай

Приключват кампании в подкрепа на собствениците на домашни кучета и котки в Пловдив

През месец декември завършват няколко акции, които Община Пловдив и през 2018-а година осъществя в поддръжка на притежателите на домашни кучета и котки, а точно:

Кампания " Регистрирай куче и завоюва премия “ - ориентирана към притежателите на домашни кучета, които съответно заявяват притежаването им. Целта е да се подтиква интензивността на притежателите на кучета в това им обвързване. От месец март досега са раздадени 11 пакета с предметни награди, а последната 12-та може да бъде извоювана при регистриране  на домашно куче, в случай че това стане до 10-ти декември в това число.

" Кампания за подпомагане  кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив “, която се осъществя в подпомагане с осем ветеринарни амбулатории в Пловдив. За задачите на тази самодейност са раздадени над 280 талона за отстъпки от цената на операцията " кастрация на домашно куче/котка “. Талоните би трябвало да бъдат употребявани до 10-ти декември в това число. И още нещо значимо: кастрираните кучета са освободени от възнаграждение на " такса куче “, напомнят осведомят от дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “.

Обобщена информация от общинския електронен указател на домашните кучета, демонстрира, че към момента има притежатели на кучета, отглеждани в Пловдив, които не са заплатили годишната " такса куче “. Таксата е в размер на 30 лв. и се заплаща в съответната районна администрация по местоживеене. От дирекцията напомнят, че средствата събрани от " такса куче “ се влагат назад в действия по осъществяване на мероприятия за преодоляване популацията на уличните кучета, както и за осъществяване на редица акции в интерес на домашните животни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР