През месец август служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГД „Борба

...
През месец август служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГД „Борба
Коментари Харесай

ГДБОП арестува трима за разпространение на детска порнография

През месец август чиновници на бранш „ Киберпрестъпност “ в Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ организираха три реализации за противопоставяне на онлайн полова употреба на деца.
В хода на дейностите, извършени под наблюдението на прокуратурата, антимафиоти направиха поредност от арести. До тях се стигнало след траяли няколко месеца разработки за определяне на хора, правили блудствени дейности посредством насила на деца на възраст сред 9 и 13 години. Под опасност, малолетните жертви били заснемани през интернет комуникатор, а основаните с тях нецензурен файлове били разменяни с други хора по света. До момента са открити „ съидейници “ на българските жители и от други страни от Европа, данните от следствията ще бъдат предоставени на Европол.
Един от арестите спецполицаите от ГДБОП направили след получена информация от партньорска работа за секретна връзка сред хванат от тях мъж, който сега на ареста обменял данни и файлове, съдържащи детска порнография, с български жител. При задържането в Разград, осъществено под наблюдението на районната прокуратура, от компютъра на задържания антимафиотите придобили информация за други негови контакти, с които обменял неразрешените файлове. Извършителят е направил цялостни признания пред полицейските чиновници.
В рамките на извършено следствие, под наблюдението на Районна прокуратура – Габрово, бил арестуван и П.П. /35 г./ от Крумовград, за който чиновниците на ГДБОП открили, че в продължение на един месец, посредством заплашване и насила, заснемал блудствени дейности с 9-годишно момиче. Материалите разменял в профилирани онлайн платформи за продан на файлове.
За продан на неразрешени материали в такава платформа бил арестуван също П.И. /26 г./ от Плевен. При процесуално-следствените дейности под наблюдението на Плевенската районна прокуратура, е конфискуван компютър, в който са открити над 4000 файла със полово наличие, с присъединяване на деца на възраст до 7 години. Мъжът признал за осъществяваната незаконна активност – разпространявал детска порнография посредством пиър-ту-пиър мрежите в интервал от няколко години.
Действията по следствията не престават.
Успешните реализации са част от систематичните дейности на бранш „ Киберпрeстъпност “ в ГДБОП за битка със половите насилници на деца в страната в отговор на извънредно рисковите престъпни похищения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР