През месец август миналата година бе представен смартфона Xiaomi Pocophone

...
През месец август миналата година бе представен смартфона Xiaomi Pocophone
Коментари Харесай

DxOMark направи тестове на камерата на Xiaomi Pocophone F1

През месец август предходната година бе показан смарт телефона Xiaomi Pocophone F1. Незнайно за какво, лабораторията DxOMark реши да тества камерите на този телефон и през днешния ден разгласява резултатите от тези проби единствено на главната камера.

Оптиката на смарт телефона Xiaomi Pocophone F1 включва двойна съществена камера с резолюция 12 мегапиксела, размер на матрицата 1/2,55 инча, размер на пиксела 1,4 микрона и апертура F/1,9. Допълнителният фотосензор на главната камера е с резолюция 5 мегапиксела и апертура F/2,0. Двойната камера има фазова система за автоматизирано фокусиране и може да записва 4К видео при скорост 60 фрагмента в секунда.



За качеството на фотосите Xiaomi Pocophone F1 получи 92 точки, за за записа на видео – 91 точки. Общият резултат на мобилното устройство е 91 точки . С този индикатор телефонът се класира на 22-ро място в рейтинга на лабораторията DxOMark.
Недостатъци на учредената камера на Xiaomi Pocophone F1:По-слаб HDR резултат спрямо конкурентитеПри едва осветление се губи детайлносттаНисък контрастност в някои сцениПри снимането на видео, от време на време сцените не са доста яркиНамалена подробност в краищата на кадъраИзкривявания при оптичното нарастване
Но всичко това напълно не попречи на смарт телефона Xiaomi Pocophone F1 да се класира на напълно същото равнище като iPhone 8 на Apple – разликата сред тях е единствено една точка, само че цените на двете мобилни устройства са напълно разнообразни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР