През месец август 2019 година със заповед на министъра на

...
През месец август 2019 година със заповед на министъра на
Коментари Харесай

Завърши поредният конкурс за матроси

 През месец август 2019 година със заповед на министъра на защитата, беше разгласен и извършен конкурс за комплектуване на 100 вакантни длъжности за военните формирования от състава на Военноморските сили, за приемане на лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения в страната и чужбина. Разпределението на тези длъжности по териториален симптом е надлежно за формирования в гарнизон Варна – 80, а за гарнизон Бургас – 20.

За оповестените 100 вакантни длъжности във военни формирования документи посредством военните окръжия подадоха 132 претенденти.

За осъществяване на състезанието, със заповед на командира на Военноморски сили, бяха назначени комисии. След приключването на медицинските прегледи, теста за инспекция на общата просвета и на изпита за инспекция на физическата валидност останаха 82 претенденти. От отпадналите 50 претенденти, 40 са по медицински индикатори и 10 не устояха изпита за физическа валидност.

На 13 ноември 2019 година се организира заключителния стадий на състезанието. На 82 претенденти бяха препоръчани длъжности във военните формирования на Военноморските сили, като 71 от тях одобриха и ще бъдат назначени на тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР