"През месец април станахме още един път свидетели на тесните

...
"През месец април станахме още един път свидетели на тесните
Коментари Харесай

Испания благодари на България за помощта в борбата срещу COVID-19

"През месец април станахме още веднъж очевидци на тесните връзки сред Испания и България. Връзки, които имат особено значение на фона на настоящата международна рецесия с COVID-19 ", оповестиха от Посолството на Испания в България.

Испания благодари на България за усилието по изпращането на медицински материали, изключително на най-крайно нуждаещите се страни, както и за организирането на полетите за експатриране на български жители.

Един от тези полети беше за Испания и в него бяха препоръчани места на наши жители и на страни от други страни на Европейски Съюз, с цел да се приберат по родните си места или местата по престояване.

Тези начинания удостоверяват още повече потребността от европейска взаимност и съдействие, за които България даде задоволително доказателства по отношение на решаването на този международен проблем изискващ световен и съгласуван отговор от всички европейски сътрудници.

Министерство на външните работи, Европейски Съюз и съдействието на Испания откри незабавна услуга за подкрепяне на блокирани в чужбина испанци и улеснение контакта сред испанските жители пребиваващи в чужбина, които биха желали да предложат заслон на пътуващи техни сънародници.

С идването на идващите полети до края на седмицата сумарно ще наброят към 20 хиляди пътуващите испанци, които са се прибрали в Испания с помощта на посолствата и консулствата ни по света.

Повечето завърнали са от Европа (9000), Америка (7000) следвани от Африка и Близкия Изток (3000) и Азия и Тихоокеанския регион (1000).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР