През месец април 2021 г. Върховна административна прокуратура (ВАП) се

...
През месец април 2021 г. Върховна административна прокуратура (ВАП) се
Коментари Харесай

Установиха разминаване на границите на плажовете край Лозенец

През месец април 2021 година Върховна административна прокуратура ( ВАП ) с е самосезира по обява в електронното издание на " Дневник ", озаглавена " Скали и дюни, граничещи с плажа край Лозенец, се оказаха аграрни земи и ниви ", заяви прокуратурата.

ВАП са сезирали Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да се извърши инспекция по изложените данни на съображение чл.145 ал.1 т. 3 Закон за съдебната власт.

В хода на осъществяването й е открито, че общата наранена повърхност на морските плажове, по данните от признатите Специализирани карти и регистри (СпКР) за посочените в публикацията пет парцела , е 888 кв. м дюни и 210 кв. м песъчлив плаж, като последната повърхност обгръща морските плажове " Мечата дупка 2 " и " Корал ".

За част от поземлените парцели, обект на инспекцията, като морски плаж " Мечата дупка 1 ", са осъществени промени на Кадастралния указател на недвижимите парцели ( КККР ) през 2014 година въз основа на данните от признатите Специализирани карти и регистри на морския плаж и за него не се постанова осъществяване на изменение на КККР.
 Граждани обезпокоени от екскаватор и тежка техника до плаж
Граждани обезпокоени от екскаватор и тежка техника до плаж " Корал "

От община Царево правят инспекция

Към сегашния миг, обаче, за морски плажове " Мечата дупка 2 " и " Корал " не е осъществено изменение на КККР по данните от признатите СпКР. При съпоставянето на данните от КККР и СпКР на морски плажове " Мечата дупка 2 " и " Корал " излиза наяве, че нанесените по данните от Акта за изключителна държавна благосъстоятелност (АИДС) граници на морските плажове не подхождат на избраните посредством директни геодезически измервания граници в профилираните карти и следва да се подхващат дейности по изменение на КККР за тях.

ВАП са се обърнали и към Министерството на туризма , с цел да съобщи изменение на КККР в Служба по геодезия, картография и кадастър (СГКК) - Бургас. След което от министерството са дали отговор за проблемите свързани с това с изменение и подхванатите първични дейности.
 Провериха плаж
Провериха плаж " Корал " след сигнал за стеснен достъп

Три разновидността за достъп има до ивицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР